Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
  • Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο

Σε μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή, στην Αν. Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, θα μιλήσει σήμερα Τρίτη 6 Μάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο. Προσυγκεντρώσεις των ΚΟ έχουν οριστεί στις 6 μ.μ., στο Βαρδάρη και στο Συντριβάνι.

Μέχρι και την τελευταία ώρα, οι Οργανώσεις του Κόμματος πραγματοποιούν μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές.

Με την ανακοίνωση στο χέρι, με συνθήματα και πανό σε κεντρικά σημεία, το κάλεσμα του ΚΚΕ έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους. Αξιοποιήθηκε και η εξόρμηση για τον «Σαββατοκυριακάτικο Ριζοσπάστη», ώστε να ανοίξει πιο ουσιαστικά η συζήτηση.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος μεταφέρουν το κάλεσμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, που προειδοποιεί το λαό ότι η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ προετοιμάζουν νέα επικίνδυνα σχέδια για να ενισχύσουν την παρουσία τους. Οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ. Οτι για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την «ονοματολογία», να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ενημερώνουν ότι ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της χώρας δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου μερίδιο απ' το πλιάτσικο σε βάρος των λαών και βάζει τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Καλούν την εργατική τάξη, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες να καταδικάσουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό και τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε αυτούς.

Δείχνουν τον ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, που μπορούν να βαδίσουν οι λαοί, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Αναχωρήσεις λεωφορείων

Λεωφορεία για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση δρομολογούν οι ΚΟ του ΚΚΕ από τα εξής σημεία:

-- Υπαιθρο της Θεσσαλονίκης, στις 5 μ.μ. από: Πλατεία Λαγκαδά, Κύμινα, Μηχανιώνα, Ωραιόκαστρο και Χορτιάτη.

-- Πολίχνη Θεσσαλονίκης, στις 5.30 μ.μ., από σκαλάκια παλιού δημαρχείου.

-- Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στις 5.30 μ.μ., από κεντρική πλατεία (εκκλησία).

-- Σέρρες, στις 4.30 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο.

-- Κατερίνη, στις 4.30 μ.μ. από κεντρική πλατεία.

-- Βέροια, στις 4.30 μ.μ. από την πλατεία Ωρολογίου.

-- Νάουσα, στις 4.30 μ.μ., από την κεντρική πύλη του πάρκου.

-- Κιλκίς, στις 4.45 μ.μ. από την πλατεία Ειρήνης.

-- Εδεσσα, στις 4.15 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας.

-- Μαυροβούνι στις 4.30 μ.μ., από πλατεία.

-- Γιαννιτσά στις 5 μ.μ., από παλιά αγορά.

-- Κοζάνη, στις 5 μ.μ. από την κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ