Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Επείγει η οργάνωση της λαϊκής πάλης, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των λαών

Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, συναντήθηκε χτες στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, τον σύντροφο Αντρο Κυπριανού, σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την περιοχή, για τα ζητήματα της οικονομίας και της εξέλιξης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ενημερώσαμε για τις δυσκολίες που εξακολουθεί να βιώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες στη χώρα μας και βεβαίως και μπροστά στην 4η "αξιολόγηση", με νέα προαπαιτούμενα και με νέα - δυσβάσταχτα για το λαό μας - μέτρα.

Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την ανησυχία μας, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις και την κατάσταση συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, την όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Και βεβαίως την όξυνση και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εκ μέρους του κυρίου Ερντογάν και της κυβέρνησής του, τόσο στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, που ισχύουν σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Αιγαίο, δηλαδή την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων αλλά και του εναέριου χώρου της πατρίδας μας, που ξεκινάνε από τη Θράκη και φτάνουν στο Αιγαίο, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ οπωσδήποτε, με την παρεμπόδιση των εργασιών εκεί.

Ολα αυτά μας ανησυχούν και βεβαίως κάνουν ακόμα πιο επείγουσα και αναγκαία την οργάνωση της λαϊκής πάλης στις χώρες μας, της αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αυτήν τη στιγμή χρειάζεται ένταση της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης».

Απ' την πλευρά του, ο Αντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τον Δ. Κουτσούμπα για την ενημέρωση αναφορικά με την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και για τη σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που επηρεάζουν σε ανησυχητικό βαθμό και την Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόσθεσε πως συζήτησαν για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, την προσπάθεια να παρεμποδίσει τη συνέχιση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, της οποίας όπως είπε πρέπει να επιδιωχτεί η αποκλιμάκωση. Καταλήγοντας τόνισε ότι η κατάσταση επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα και στα πολιτικά κόμματα αλλά και στους δύο λαούς. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε ακόμη συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής, τους προέδρους της ΝΔ, του Ποταμιού, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ