Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεσμεύεται για συνέχιση των αντιλαϊκών «επιδόσεων»

Eurokinissi

Αναφορά των πεπραγμένων της κυβέρνησης χάρη στα οποία το κεφάλαιο ανακάμπτει, μαζί με δεσμεύσεις για επιμονή στον αντιλαϊκό δρόμο και προειδοποιήσεις στο λαό να ξεχάσει όσα ήξερε, αφού «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω», συνέθεσαν την ομιλία του πρωθυπουργού στο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών».

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στη «θεαματική αλλαγή της εικόνας» στο πεδίο της οικονομίας και στα «υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, πολύ υψηλότερα από τους στόχους του προγράμματος» που κατορθώνει ματώνοντας την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Καυχήθηκε για το «εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών» που υλοποίησε η κυβέρνησή του, δηλαδή για τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν άφησαν τίποτα όρθιο από εργασιακά δικαιώματα και προσφέρουν στις επιχειρήσεις πάμφθηνη εργασία. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, «αυτήν τη νέα κατάσταση» την επικροτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο ΟΟΣΑ και οι «οίκοι αξιολόγησης», «την επιβραβεύουν έμπρακτα» οι διεθνείς «επενδυτές που αγοράζουν τα ελληνικά ομόλογα». Και πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα διαφήμισε το ότι η Ελλάδα είναι «στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη», όπως και το ότι η κυβέρνηση δίνει «κίνητρα», δηλαδή «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εκανε επίσης για μια ακόμα φορά σαφές ότι δεν πρόκειται να ανακτηθούν οι απώλειες του λαού, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω «στις σπατάλες και τις ρεμούλες», «στην πολιτική που οδήγησε τη χώρα στα ελλείμματα» κ.λπ. Αλλωστε, προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορεί και ο «ολοκληρωμένος αναπτυξιακός σχεδιασμός» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την «επόμενη μέρα» και ο οποίος θα ενσωματώνει όλα τα μνημονιακά μέτρα.

Εκτός από τα εύσημα των «εταίρων» του για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του, πανηγύρισε γιατί, όπως είπε, «δώσαμε εξετάσεις και στη διαχείριση διεθνών κρίσεων», εννοώντας την ενεργότερη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή. «Δώσαμε και δίνουμε εξετάσεις και έξω και μέσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενοχοποιώντας ξανά τη διαφθορά για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της που υφίσταται ο λαός, και για να συντηρήσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, υποσχέθηκε έναν πιο «ηθικό» καπιταλισμό, την ίδια στιγμή που η κυβέρνησή του συνεχίζει το τσάκισμα της εργατικής τάξης από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρωθυπουργός συνέχισε να ρίχνει «φως» στη σκανδαλολογία για να μένει στο σκοτάδι το σύστημα που υπηρετεί. Αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε η γερμανική δικαιοσύνη για «μίζες» για την ανάθεση και υλοποίηση των έργων του μετρό, έκανε λόγο για «άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα της διαφθοράς, με την οποία είχε δέσει την Ελλάδα το παλιό πολιτικό σύστημα». Ακόμα, για «συμμορία διαφθοράς», για «μαύρο χρήμα» που έφτανε «σε τσέπες κρατικών και πολιτικών λειτουργών, ακόμα και κομμάτων εξουσίας, που λειτουργούσαν με όρους μαφίας». Και επανέλαβε τις κούφιες διακηρύξεις για «φως σε όλα!», προκειμένου να «ξεπλυθεί» το αστικό πολιτικό σύστημα «και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε κείνους που επιλέγει να κυβερνούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ