Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018 - αριθ. φύλλου: 12947

Δυναμώνουμε την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός τους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Το μεγάλο παζάρι για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου και της μεταφοράς του, των σφαιρών επιρροής, βάζει σε κίνηση διαδικασίες αμφισβήτησης και επαναχάραξης των συνόρων με το αίμα των λαών

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρίστευσε στο «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Για την προώθηση των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων, εμπλέκει τις Ενοπλες Δυνάμεις και το λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
  • Τώρα όλοι και όλες με το ΚΚΕ, που μπορεί να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και διεθνών συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών. Ενάντια στον εθνικισμό, που χύνει δηλητήριο για να κρύψει ότι οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν τον ίδιο αντίπαλο, τους εκμεταλλευτές και το σάπιο σύστημά τους.
  • Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη που δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή τέρμα στις αιτίες που προκαλούν τον πόλεμο, για να ανοίξει ο δρόμος για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους, με την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση του πλούτου, την αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ.

ΣΕΛ.  3,    8  -  9,    19  -  22

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Το ΚΚΕ έχει πρόταση για ενεργειακό σχεδιασμό με βάση τις λαϊκές ανάγκες

Τη Μεγαλόπολη επισκέφτηκε την Παρασκευή 2 Μάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ μίλησε σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων, συναντήθηκε με τη διεύθυνση των μονάδων και στη συνέχεια μίλησε σε σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με μαζικούς λαϊκούς φορείς της Μεγαλόπολης.


ΣΕΛ.  6   -   7


Το 15ήμερο δισέλιδο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» για τους ένστολους

ΣΕΛ.  14   -   15
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

ΣΕΛ.  17
ΙΣΤΟΡΙΑ
Εβδομήντα χρόνια από τη σφαγή στη Μακρόνησο

ΣΕΛ.  24   -   25
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 11/3

ΣΕΛ.  27
ΑΡΘΡΟ
Για την οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε κλάδους και χώρους δουλειάς

ΣΕΛ.  12   -   13
Επεισόδιο με τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική περίπολο

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ