Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η πολιτική στήριξης των μονοπωλίων σε Φάρμακο - Υγεία

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα μαζί υπηρετούν την ίδια πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, και στο χώρο του Φαρμάκου, σε βάρος των αναγκών του λαού

  • Το Φάρμακο - εμπόρευμα και η εμπορευματοποίηση συνολικά της Υγείας, που υπηρετούν με την πολιτική τους όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι το έδαφος πάνω στο οποίο «ανθίζει» ένα ακόμα σκάνδαλο.
  • Ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι, που ελέγχουν την έρευνα, την παραγωγή και τη διακίνηση φαρμάκου, κονταροχτυπιούνται με «νόμιμα» και λιγότερο νόμιμα μέσα, για να ενισχύσουν το μερίδιό τους από την «πίτα» του 1,5 τρισ. δολαρίων παγκοσμίως. Στη βάση αυτή, αναπτύσσεται η διαπλοκή με το κράτος και τους μηχανισμούς του.
  • Με τις περικοπές και τα «πλαφόν» στη φαρμακευτική δαπάνη, η κυβέρνηση καλλιεργεί την εντύπωση ότι βάζει τάξη στα οικονομικά της Υγείας, όταν με την πολιτική της ενισχύει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων και φορτώνει ολοένα και περισσότερο τα βάρη στο λαό.
  • Ταυτόχρονα, σπέρνει σύγχυση και αυταπάτες ότι με εξεταστικές επιτροπές και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και των ελέγχων θα υπάρξει τάχα «κάθαρση», ενώ θωρακίζει και ενισχύει την πηγή των σκανδάλων, που είναι το καπιταλιστικό κέρδος.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org