Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαιρούν και ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντά τους

«Το σημερινό μωσαϊκό κρατών στα Δυτικά Βαλκάνια προέκυψε με τους βομβαρδισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και ξαναχάραξαν τα σύνορα με το αίμα των λαών», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου παρουσιάστηκε η νέα Στρατηγική της ΕΕ για τη διεύρυνσή της προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Οπως σημείωσε στη συνέχεια: «Και σήμερα έχει το θράσος η ΕΕ να επικαλείται την ευημερία και την ειρήνη για να επεκταθεί στα Βαλκάνια. Διαιρούν και ματώνουν τους λαούς, υποδαυλίζοντας ανιστόρητους, επικίνδυνους αλυτρωτισμούς. Δεν εγγυώνται ειρήνη και ευημερία, αλλά πόλεμο για τα συμφέροντά τους. Οπως με διεκδικήσεις ΝΑΤΟικών συμμάχων - βλέπε Τουρκία και Αλβανία - κατά της Ελλάδας.

Επείγονται να εντάξουν Σκόπια, Αλβανία, Σερβία, ενισχύοντας την επιρροή τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας, ελέγχοντας δρόμους Ενέργειας - μεταφορών και αγορές. Αυτό το κύριο συγκαλύπτουν και συμπλέουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, εκτελώντας πάλι βρώμικη δουλειά για αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά και όσοι με συλλαλητήρια, στιγματισμένα από εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενοι λαϊκές ανησυχίες περιορίζονται στο ονοματολογικό, υποβαθμίζοντας κινδύνους από αλυτρωτισμούς και τον επικίνδυνο ρόλο ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Εξάλειψη αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα των Σκοπίων, εγγύηση συνόρων, ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό, και μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org