Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Κατέθεσε ακόμα ένας μάρτυρας

Ολοκληρώθηκε, χτες, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η κατάθεση του μάρτυρα Α.Ν., ο οποίος είδε να εκτυλίσσεται η δολοφονική επίθεση στον Παύλο Φύσσα το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη 2013. Και από αυτήν την κατάθεση αναδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα έγινε παρουσία αστυνομικών και μπροστά σε πολύ κόσμο. «Ακουσα να φωνάζουν "το έφαγαν το παλικάρι"», είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας είπε πως είδε δύο αστυνομικούς, έναν άντρα και μια γυναίκα, οι οποίοι πήγαν προς τους τρεις χρυσαυγίτες που χτύπαγαν τον Φύσσα και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να είχαν φύγει οι αστυνομικοί από το σημείο. Μάλιστα, όπως είπε, του έκανε εντύπωση ότι ο αστυνομικός είχε το χέρι στη θήκη του όπλου και πλησίαζε επιφυλακτικά. Κατέθεσε, επιπρόσθετα, ότι άκουσε αργότερα την σύντροφο του Παύλου Φύσσα να λέει σε άλλο αστυνομικό: «Ησουν εκεί και δεν έκανες κάτι». Είπε ότι δεν είχε επιδιώξει αρχικά να δώσει κατάθεση, επειδή η δολοφονία έγινε μπροστά σε αστυνομικούς. «Εγώ ήμουν στα 30 μέτρα, ο αστυνομικός πλησίασε, θα ήταν στα 5. Αφού ήταν αστυνομικοί μπροστά, τι παραπάνω να συνεισφέρω εγώ...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι τα 30 περίπου άτομα «με μαύρα ρούχα, παραλλαγή, κάποια κρατούσαν κράνη», που είδε, συνέδραμαν, έβριζαν και επί της ουσίας υποστήριζαν τους τρεις χρυσαυγίτες που χτυπούσαν τον Φύσσα.

Αναφερόμενος στο δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, είπε ότι κατέβηκε από ένα αμάξι που είχε παρκάρει ανάποδα, «δεν μίλησε με κάποιον από τους συγκεντρωμένους, αλλά με ήρεμο βηματισμό πλησίασε τους τρεις και τον έναν». Μάλιστα, όπως είπε, «μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι συγγενής του Φύσσα, έτσι ήρεμα που πήγε με το αυτοκίνητο και ότι πήγε για να βοηθήσει». Ο μάρτυρας είπε πως επειδή είχαν μεταφερθεί κάτω από τα μπαλκόνια είδε τον Ρουπακιά όταν επέστρεφε στο αυτοκίνητό του «με λίγο πιο γρήγορο βηματισμό, όλο αυτό σε δευτερόλεπτα. Εκανε μια κίνηση σαν κάτι να πέταξε...», πρόσθεσε.

Για το ψηλό λεπτό ξυρισμένο άτομο με την άσπρη φόρμα που είδε κοντά στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, ανέφερε ότι πριν έρθει το αυτοκίνητο δεν υπήρχε κανένα άτομο εκεί. «Θα μπορούσε να έχει βγει από το αυτοκίνητο, απλά δεν το είδα, μου έδωσε αυτή την εντύπωση. Ηταν κοντά σε αυτό και έφυγε τρέχοντας προς τη Λαμπράκη». Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, συνοδηγός στο αυτοκίνητο ήταν ο Γ. Καζαντζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης στη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο μέρος που δολοφονήθηκε, με σπρέι και σβάστικες και με φέιγ βολάν που πετούσαν χρυσαυγίτες με μοτοσικλέτες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org