Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μαγνήτης κινδύνων η αμερικανική βάση στη Σούδα

Ερώτηση προς τους κ.κ. υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών αναφορικά με τους κινδύνους που απορρέουν από τη λειτουργία της Βάσης της Σούδας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές σημειώνουν:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου - ιδιαίτερα των Χανίων - οι ΗΠΑ κατέθεσαν στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, συγκεκριμένη λίστα με μέτρα για παραπέρα θωράκιση της αμερικανικής βάσης στη Σούδα.

Μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί ζητούν παραχωρήσεις για εγκαταστάσεις σταθερών και κινητών συστημάτων παρακολούθησης, αναβάθμιση του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και ιδιαίτερα εκσυγχρονισμό των χειρουργείων, μονάδα αντιμετώπισης επιπτώσεων από ραδιοβιολογικό πόλεμο, αλλά και κατασκευή ελικοδρομίου δίπλα στο Νοσοκομείο.

Τα αιτήματα αυτά των Αμερικανών, σε συνδυασμό με δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ και άλλων Αμερικανών παραγόντων για 10ετή πόλεμο, φανερώνουν ότι θα χρησιμοποιηθεί η Σούδα για επιθέσεις σε γειτονικές χώρες. Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα μετατρέψει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, δημιουργώντας σοβαρότατους κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής των Χανίων, της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα παραπάνω και αν ναι, πώς σκέπτεται να τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ