Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΚΕ
Ενημερώστε άμεσα τη Βουλή

Την άμεση ενημέρωση της Βουλής για τα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφασίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Α. Τζέκης.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, και τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής (της οποίας είναι μέλη) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θ. Τσιόκα τονίζουν:

«Οπως είναι γνωστό στο Συμβούλιο των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΕΕ αποφασίστηκε μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας" και πιο συγκεκριμένα:

Η θεσμοθέτηση νέων μέτρων για την "τρομοκρατία" σε επίπεδο ΕΕ, που θα περιλαμβάνει τον ορισμό της και χαρακτηρισμό οργανώσεων ως "τρομοκρατικών", έκδοση ημεδαπών, πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, παρακολούθηση υπόπτων με καθιέρωση ευρωπαϊκής λίστας, ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και της Γιούροπολ κ.ά.

Ενώ τα μέτρα αυτά προφανώς πλήττουν βασικά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα και έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας μας, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ενημέρωση της Βουλής από τους αρμόδιους υπουργούς, αν και έχει αποφασιστεί να τεθούν σε ισχύ από την 1-1-2002, αφού προηγουμένως συγκεκριμενοποιηθούν.

Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής, ώστε να γίνει ενημέρωση από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και συζήτηση για τα μέτρα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ