Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Συνεχείς συναντήσεις για «αναβαθμισμένους ρόλους»

Αλλη μια υψηλόβαθμη αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επισκέφτηκε τη χώρα, και το υπουργείο Αμυνας ειδικότερα, σε ένα συνεχές τέτοιο πηγαινέλα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να σπεύδει να αναλαμβάνει όλο και πιο επικίνδυνους ρόλους στην υλοποίηση αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, προς γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, στις 2 και 3/10 βρέθηκε στην Ελλάδα και επισκέφτηκε το ΓΕΣ και τις εγκαταστάσεις της Αεροπορίας Στρατού στο Αεροδρόμιο Μεγάρων, η αν. υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, αρμόδια για Αμυντικές Εξαγωγές και Συνεργασία (Deputy Assistant Secretary for Defense Exports and Cooperation of United States), Ann Cataldo. Επισήμως, σκοπός της επίσκεψής της ήταν η επισκόπηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Στρατού Ξηράς. Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε με τον αν. υπουργό Αμυνας, Δ. Βίτσα, και τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκ. Στεφανή, με τους οποίους «αντήλλαξε απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών», όπως λέγεται επισήμως.

Στο πλαίσιο διαφήμισης της πρεμούρας της κυβέρνησης να αναλάβει περισσότερο ...φόρτο ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Αμυνας της Σλοβακίας, Peter Gajdos, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Οπως φάνηκε από τα λεγόμενα κατόπιν του Ελληνα υπουργού, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις εξέφρασαν «κοινές αγωνίες» στα θέματα «της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης» και για «το μέλλον της ευρωπαϊκής Αμυνας». Ο Π. Καμμένος εξέφρασε, άλλωστε, την εκτίμηση ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι «πολύ κοντά στα θέματα της χάραξης της γεωπολιτικής στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Μεσογείου». Ευχαρίστησε, άλλωστε, τον Σλοβάκο ομόλογό του, επειδή επισκέφτηκε την Κρήτη ώστε «να διαμορφώσει και ο ίδιος μαζί με το επιτελείο του μια άποψη για τη συμβολή της Ελλάδος στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα με τη βάση της Σούδας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ