Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκε η κατάθεση του δημοσιογράφου

Συνεχίστηκε στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για δεύτερη μέρα, η κατάθεση του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, που βασίζεται στην πολύχρονη έρευνά του για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικό της ενόχλησης των χρυσαυγιτών από την κατάθεσή του ήταν η συνεχής οχλαγωγία των υπερασπιστών τους, με διάφορους σχολιασμούς σε καθετί που κατέθετε...

Ο μάρτυρας επισήμανε και χτες τον αδιαμφισβήτητο ρόλο του αρχηγού στο εθνικοσοσιαλιστικό πρότυπο, λέγοντας πως στο αυθεντικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής «αντικατάσταση του αρχηγού προβλέπεται μόνο με απόφαση του πολιτικού συμβουλίου που διορίζει ο αρχηγός».

Για τον τρόπο δράσης είπε: «Το 2008 ο Κασιδιάρης είχε αναφέρει ρητά τον τρόπο δράσης της οργάνωσης στο πρότυπο του αρχαίου νόμου της "κρυπτείας", σύμφωνα με τον οποίο οι Σπαρτιάτες το βράδυ, στο σκοτάδι, δολοφονούσαν τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως. Στην πραγματικότητα, περιέγραφε τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο θαυμασμό του Κασιδιάρη για το ναζισμό λέγοντας: «Ο Κασιδιάρης με άρθρο του εξηγεί τι καλός ήταν ο Χίτλερ με υμνητικές αναφορές την ημέρα των γενεθλίων του». Κατέθεσε ακόμα: «Στο γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Διόνυσο κάθε παραμονή των γενεθλίων του Χίτλερ συγκεντρώνονταν από το 1990 κι έκαναν ολονυχτίες. Πριν ένα χρόνο προσκάλεσαν Γερμανούς ναζί για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τα Ιμια και έκαναν εκδήλωση τιμής στο νεκροταφείο...».

Ο μάρτυρας επισήμανε, για ακόμη μια φορά, με διάφορα παραδείγματα το διπλό λόγο που χρησιμοποιεί πάντοτε η Χρυσή Αυγή, όπως με την απάρνηση στελεχών της όταν πιάνονται «στα πράσα» (βλέπε Ρουπακιά), με την ανασκευή δηλώσεών τους, την άρνηση του αυθεντικού καταστατικού τους του 1987, με την εμφάνισή τους προς τα έξω ως Ελλήνων εθνικιστών ενώ είναι ναζιστές υμνητές του Χίτλερ, την υπόδηση ως καλών χριστιανών ενώ είναι παγανιστές κ.λπ. «Ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του κάνουν πίσω και αναδιπλώνονται. Το κάνουν πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε: «Ηταν μια πολιτική δολοφονία και δεν το λέω εγώ, το λέει ο Μιχαλολιάκος. Στη συνέντευξή του που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, συνέδεσε τη δολοφονία του Φύσσα με δύο εμβληματικές πολιτικές δολοφονίες, του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα».

Χαρακτηριστικά ήταν και όσα είπε για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής: «Υπήρχε ειδική μεταχείριση από μερίδα εφοπλιστών - πλουσίων. Τα πρώτα συνέδριά της γίνονταν στο υπερπολυτελές "Κάραβελ" που ανήκε στον Θεοδωρικόπουλο, θιασώτη της χούντας. Της επίθεσης στο ΠΑΜΕ προηγήθηκε επίσκεψη των Λαγού - Παναγιώταρου στο Πέραμα και η ίδρυση σωματείου υπέρ των εργοδοτών. Τα ιδρυτικά στελέχη του σωματείου προσελήφθησαν στη Ζώνη. Υπήρξε και ανοιχτή υποστήριξη εφοπλιστικών συμφερόντων μέσα στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ