Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Σε επιστολή τους, οπλίτες που υπηρετούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Αγ. Ανδρέα αναφέρουν:

«Στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας Αγίου Ανδρέα (Νέα Μάκρη), διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πολλοί στρατιώτες της μονάδας είναι δευτερομετάθετοι από μεταθέσιμες μονάδες της παραμεθορίου ή επαναπατρισμένοι από την Κύπρο, άλλοι είναι γονείς παιδιών. Αρκετοί είναι τόσο τυχεροί που το στρατόπεδο στο οποίο μετατέθηκαν απέχει 2 ώρες από το σπίτι τους. Δίπλα στα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιώτες σε όλα τα στρατόπεδα (π.χ. "μηνιαία οικονομική ενίσχυση" - κοροϊδία, τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οπλίτες που έχουν παιδιά κ.ά.) στην περίπτωση των ΚΑΑΥ προστίθενται και άλλα. Για παράδειγμα, οι στρατιώτες που δικαιούνται διανυκτέρευση, για να φύγουν αλλά και για να επιστρέψουν στη μονάδα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 2,7 ευρώ στο ΚΤΕΛ, την ίδια στιγμή που για στελέχη που υπηρετούν στη μονάδα - και σωστά - μπαίνει λεωφορείο της υπηρεσίας. Και ενώ οι στρατιώτες έχουν ζητήσει σε αναφορές να αξιοποιείται το λεωφορείο και για όσους στρατιώτες το επιθυμούν, συνεχίζει η "έξοδος" από το στρατόπεδο να κοστίζει 5,4 ευρώ, ένα ποσό το οποίο φορτώνεται στις πλάτες των φαντάρων και των οικογενειών τους. Συχνά άλλωστε εξοδούχοι στρατιώτες μένουν μέσα στο στρατόπεδο ακριβώς γι' αυτόν το λόγο.

Παράλληλα, οι συνθήκες υγιεινής στα μαγειρεία είναι απαράδεκτες αφού οι υποδομές των μαγειρείων συνδέονται με φρεάτια. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί, παρά τις διαμαρτυρίες των φαντάρων.

Για τον ελεύθερο χρόνο των φαντάρων δεν υπάρχει καμία υποδομή για γυμναστική (εκτός από ένα αυτοσχέδιο μονόζυγο, ένα σκάκι κι ένα τραπέζι - μόνο τραπέζι - πινγκ πονγκ) ή για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Απαιτούμε:

-- Να καλυφτεί με μέσο της Υπηρεσίας η μεταφορά των στρατιωτών από - και ιδιαίτερα - προς το στρατόπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτεται εξολοκλήρου από την Υπηρεσία το εισιτήριο στο ΚΤΕΛ, το κόστος για τη μετακίνηση των φαντάρων.

-- Να παρθούν εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της υγιεινής στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ιδιαίτερα στα μαγειρεία και στη λέσχη.

-- Να δημιουργηθούν υποδομές για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των φαντάρων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ