Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «FRONERI»
Βρήκαν κλειστές πόρτες στα γραφεία του ομίλου «Nestle»

Από την προχτεσινή διαμαρτυρία
Από την προχτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ομίλου «Nestle» στο Μαρούσι πραγματοποίησαν προχτές, Τρίτη, απολυμένοι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο παγωτού της «Froneri» στον Ταύρο, στο οποίο η εργοδοσία αποφάσισε να βάλει λουκέτο. Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, με τη στήριξη της Ομοσπονδίας του κλάδου, διεκδικώντας την απορρόφηση όλου του προσωπικού (αορίστου χρόνου, εποχικών και εργολαβικών) στις μονάδες του ομίλου «Nestle».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ζητήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της εργοδοσίας, όμως ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε κανείς στο κτίριο από τη διοίκηση! Την ίδια στιγμή, οι πόρτες του κτιρίου είχαν σφραγίσει, δεν επιτρεπόταν γενικά η είσοδος και αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούσαν το χώρο, δηλαδή την εργοδοσία από τους εργάτες που διεκδικούν αυτονόητα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη δουλειά.

Σε συζήτηση που έγινε με τους εργαζόμενους από το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, τονίστηκε ότι οι εργάτες πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τις εξελίξεις και τη στάση της εργοδοσίας, ότι συνολικά η εργοδοσία βρίσκεται απέναντι στους εργάτες και δεν είναι «συνεργάτης» τους και πως η συνέχιση και μαζικοποίηση του αγώνα είναι μονόδρομος για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Το εργοστάσιο του Ταύρου διαχειρίζεται η εταιρεία «Froneri», η οποία αποτελεί σύμπραξη της «Nestle» και της «R-R» για την παραγωγή παγωτού. Το κλείσιμό του, που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, συνεπάγεται «οικειοθελείς αποχωρήσεις» για περίπου 100 εργαζόμενους, που δούλευαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με «δόλωμα» ένα αυξημένο ποσό αποζημίωσης και πέταγμα στην ανεργία άνω των 200 εποχικών εργαζομένων. Μάλιστα, οι εποχικοί εργαζόμενοι, απολυμένοι από τις 25 Αυγούστου, δεν μπορούν να λάβουν ούτε το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αφού «δεν πληρούν» τις προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ