Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τα καλέσματα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ

...και την κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ

«Οσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε με το άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης δεν τους αφορούν πλανώνται πλάνην οικτράν», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής, παρεμβαίνοντας στις διεργασίες που καλά κρατούν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ενόψει της συγκρότησης του νέου φορέα το φθινόπωρο και με στόχο αυτός να επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δυνάμει κυβερνητικό εταίρο.

Ερμηνεύοντας το πρόσφατο άρθρο του Κ. Λαλιώτη με το οποίο υπερασπιζόταν την κληρονομιά του Ανδ. Παπανδρέου, ο Π. Κουρουμπλής υποστήριξε πως το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή της πρέπει να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδ. Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τον υπουργό Ναυτιλίας «πολιτικό τυχοδιώκτη», ενώ παράλληλα έκλεισε την πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ανάμεσα σε άλλα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τις πολιτικές του θα επαναφέρει τη ΝΔ και τον νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη, όπως λέει ο κ. Κουρουμπλής στην πλειοψηφία της Βουλής, μην ψάχνει συνενόχους. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει μία επιλογή, τη δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές. Προϋπόθεση, καμία συνεργασία με πολιτικούς τυχοδιώκτες τύπου κ. Κουρουμπλή κ.λπ.».

Συνεχίζεται ο «καβγάς»

Την ίδια ώρα, συνεχιζόταν και χτες το σίριαλ της κάλπικης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την κυβέρνηση να αναζητά άλλοθι «αριστεροσύνης» για την αντιλαϊκή της πολιτική και τη ΝΔ να ψάχνει πεδίο διαφοροποίησης απέναντι στην κυβέρνηση, που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου.

Ετσι, η ΝΔ με ανακοίνωσή της «σήκωσε» ξανά χτες το ζήτημα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «σκόνταψε στις αντιλήψεις που εξέφραζε, απέτυχε παταγωδώς, και τώρα πελαγοδρομεί, χωρίς να ξέρει τι πρόκειται να κάνει», «δεν μπορεί να ολοκληρώσει ούτε καν αυτά που η ίδια τώρα εξαγγέλλει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει καμιά μεταρρύθμιση, που βελτιώνει το κράτος...», επαναφέροντας το γνωστό ζήτημα «ικανότητας» στη διαχείριση των στόχων του κεφαλαίου για κράτος πιο «αποτελεσματικό» για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Επανέλαβε δε τις δικές της «ξεκάθαρες θέσεις» για «σύνδεση της αξιολόγησης με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα», «μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας», «επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή» κ.ο.κ.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε στην τοποθέτηση του Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ και με δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, υπερασπίζεται την προσωπική και επαγγελματική διαδρομή του, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για μια «επιλογή μάχης».

Ο δε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σ. Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «247», στο γνωστό κυβερνητικό μοτίβο των τελευταίων ημερών επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «είναι επικίνδυνη η ακροδεξιά και ακραία συντηρητική αλλαγή που έχει η ΝΔ. Δεν μπορεί η φιλελεύθερη άποψη, που διεκδικούν πολλά στελέχη της ΝΔ, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτών ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκεύματος σε μια ισότιμη κοινωνία, να έχει ως σύνθημα το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" της χούντας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ