Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«FRAPORT»
Παρέλαβε «μαγαζιά - γωνία»...

«Χρυσές δουλειές» κάνει η «Fraport» στα 14 εγχώρια περιφερειακά αεροδρόμια, ήδη από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε τη διαχείρισή τους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχαν στελέχη του γερμανικού μονοπωλιακού ομίλου με την υπουργό Τουρισμού Ελ. Κουντουρά, στην οποία επίσης παρείχαν «διαβεβαιώσεις» για την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος αναβάθμισης.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, οι σχετικές εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. Στη συνάντηση τονίστηκε ιδιαίτερα η αύξηση της επιβατικής κίνησης που καταγράφεται στο σύνολο των αεροδρομίων της «Fraport» κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, αφού μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 9.000 επιπλέον πτήσεις συγκριτικά με πέρυσι, ενώ έχουν διακινηθεί πάνω από 1 εκατ. επιπλέον επιβάτες εξωτερικού. Τέλος, η υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα θα συνεχιστούν.

Σημειώνουμε ότι τα 14 αεροδρόμια που περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης είναι αυτά των Ακτίου, Χανίων, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Θεσσαλονίκης και Ζακύνθου, τα οποία πέρυσι εξυπηρέτησαν συνολικά 25,3 εκατ. επιβάτες, ενώ μέχρι στιγμής εμφανίζουν τα περισσότερα διψήφια ποσοστά αύξησης. Η «Fraport Greece» έχει αναλάβει τη διαχείρισή τους για τα επόμενα 40 έτη, έναντι συνολικού τιμήματος 1,234 δισ. ευρώ, ποσό που κατά το ήμισυ (688 εκατ. ευρώ) εξασφαλίστηκε από το δάνειο ύψους 968 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία στις αρχές του χρόνου.

Επί της ουσίας, η μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει ο γερμανικός όμιλος προς το ελληνικό κράτος, πέρα από το συμβολικό τίμημα που κατέβαλε, είναι η εκτέλεση των προαναφερθέντων έργων αναβάθμισης, τα οποία ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, θα μπορούσε το ίδιο το Δημόσιο να εκτελέσει από τα ίδια έσοδα των αεροδρομίων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ