Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ
Μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τίμησαν ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Ξάνθης και της Καβάλας, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης και της Τετάρτης, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έστειλαν μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και πολέμων και κλιμάκωσης της πάλης για την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτούς.

Στην Ξάνθη, τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνη Ξάνθης και πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας. Περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ομιλία. Προβλήθηκε επίσης ερασιτεχνικό βίντεο που ετοίμασαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης για τις αιτίες των πολέμων μέχρι και τις μέρες μας και τις συνέπειές τους, με ζωντανό παράδειγμα τις πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στην Καβάλα, την εκδήλωση διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και Συνταξιούχων ΙΚΑ η «Ενσωμάτωση» Ν. Καβάλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παραλία (στο ύψος του ΚΤΕΛ) και περιελάμβανε ομιλία, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ποιήματα και τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ