Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 - αριθ. φύλλου: 12800

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Η Οκτωβριανή Επανάσταση φώτισε τη δύναμη των εκμεταλλευόμενων όταν βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Διεθνή Συνδιάσκεψη που οργανώνει το ΚΕΚΡ στο Λένινγκραντ για τα 100χρονα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


ΣΕΛ.  12   -   13

Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό

Οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι ασύμβατες με το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων

  • Με παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «ανάπτυξης από τα κάτω», η κυβέρνηση προσπαθεί να στρατεύσει το λαό στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής και των στόχων του κεφαλαίου, προβάλλοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ, που υπηρετεί τους ίδιους στόχους.
  • Ο καβγάς τους είναι αποπροσανατολιστικός. Καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, που συνθλίβονται στα γρανάζια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
  • Ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο, έχουν συνευθύνη για τα βάσανα του λαού, συντάσσονται στο στόχο της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, υπερασπίζονται με λύσσα την ιμπεριαλιστική «σταθερότητα» στην περιοχή, τη συμμετοχή της χώρας στα σχέδια και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας;
  • Ελπίδα και προοπτική υπάρχει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  3,    5

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗΣ» - ΙΚΑ - ΕΛΣΤΑΤ
Ευελιξία και μισθοί - σμπαράλια «βασιλεύουν» στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας

Κυριαρχία των ελαστικών μορφών εργασίας, σημαντική άνοδος της μερικής απασχόλησης, χαμηλά μεροκάματα, μείωση του εργατικού δυναμικού και συνολικά του «ικανού προς εργασία πληθυσμού», είναι ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, όπως έχει διαμορφωθεί από τους νόμους των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  7

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη των ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ και ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, η οικογένεια του Χ. Χριστοδουλίδη και η σύζυγος Κίτσα προσφέρουν 1.000 ευρώ ενίσχυση στην ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ.


Ο «Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει κανονικά την Τρίτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.



«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σε φάση παραπέρα υλοποίησης ο αντιλαϊκός σχεδιασμός

ΣΕΛ.  6
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Εγκληματικές ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

ΣΕΛ.  19
ΑΡΘΡΟ
Οι τελευταίες εξελίξεις για τα πυρηνικά όπλα και η πάλη του λαού

ΣΕΛ.  27
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φοροεπιδρομή στο λαό, «ζεστό» χρήμα στο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  4
ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Κατασκευάζοντας προσχήματα για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ