Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το τσουβάλι τα προνόμια και οι διευκολύνσεις στο κεφάλαιο

Από τις επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, οι μισές είναι για πλήρη φοροαπαλλαγή και οι άλλες για πλήρη χρηματοδότηση

  • Οι φοροελαφρύνσεις σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, η διοχέτευση δωρεάν κρατικού χρήματος για την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων, η επιδότηση του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους» των επιχειρηματιών για τις όποιες νέες θέσεις εργασίας, οι ειδικές διατάξεις για τις «στρατηγικές επενδύσεις» κ.ά. βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεων του «αναπτυξιακού» νόμου της κυβέρνησης, καθώς ξεκίνησε η αξιολόγηση των πρώτων αιτήσεων.
  • Ο «αναπτυξιακός» νόμος είναι ένα από τα πολλά εργαλεία που ανανέωσε και εμπλούτισε η σημερινή κυβέρνηση για τη βελτίωση του «επιχειρηματικού κλίματος», την προσέλκυση δηλαδή κερδοφόρων επενδύσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα, ακόμα και με τα δικά τους στοιχεία, το «αποτύπωμα» στη μείωση της ανεργίας απ' όλο αυτό το «πανηγύρι» των προνομίων είναι μηδαμινό και συνδέεται κατά βάση με ευέλικτες και βραχύχρονες θέσεις εργασίας.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ