Τετάρτη 31 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»: Την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων δύο μηνών πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο έργο ανακαίνισης του «Αστέρα Βουλιαγμένης». Μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, είχαν προχωρήσει προχτές σε συνέλευση και ανάδειξη εργοταξιακής επιτροπής. Το Συνδικάτο χαιρετίζει τη θετική εξέλιξη, που ήρθε ως αποτέλεσμα της οργάνωσης των εργαζομένων, και υπογραμμίζει ότι «κερδήθηκε μια μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται», καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αναδείξει μια σειρά προβλήματα και μέσα από τη συνέλευση και την εργοταξιακή επιτροπή τους, οργανώνουν τις διεκδικήσεις τους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»: Την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου «Αττικόν» να επιβάλλει πειθαρχική ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών σε υπάλληλο πληροφορικής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, για το «αδίκημα» ότι «υπέγραψε με επιφύλαξη (όπως της δίνει δικαίωμα ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας) σε επιτροπή προμήθειας υλικών που είχε τοποθετηθεί, άσχετης με το αντικείμενο της εργασίας και την εξειδίκευσή της». Καταγγέλλει, επίσης, ότι ο διοικητής έδωσε εντολή «να αναρτήσουν την ποινή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, παραβιάζοντας ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα της συναδέλφου». Το Σωματείο προκηρύσσει στάση εργασίας - συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη.

ΟΜΙΛΟΣ «REAL»: Το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του ομίλου «Real» για εξόφληση των δεδουλευμένων τους στηρίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους που βιώνουν πολύμηνη καθυστέρηση στη μισθοδοσία τους να μην δείξουν καμιά αυταπάτη σε υποσχέσεις, αλλά να βρεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. «Η πείρα των εργαζομένων και στον κλάδο» υπογραμμίζει, «με πιο πρόσφατη αυτή του ΔΟΛ και του "Πήγασου", αυτό αποδεικνύει περίτρανα. Γι' αυτό τα αφεντικά επιτίθενται στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στις απεργίες».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org