Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξαγορά μετοχών του MEGA από τον Ι. Σαββίδη

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη πέρασε το 20% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλε ο μεγαλοεπιχειρηματίας στην εταιρεία «Πήγασος», του ομίλου Μπόμπολα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, την οποία είχε προαναγγείλει πριν μερικές μέρες ο επιχειρηματίας, προκάλεσε τις αντιδράσεις των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης σε βάρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε: «Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο διοικήσεων των τραπεζών. Η συμφωνία Μπόμπολα - Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών». Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σχολίασε: «Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας, όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στον Σαββίδη. Θα πληρώσει και τα χρέη του;».

Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Τα όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης τα έκανε πράξη. Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων, αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έπεται και συνέχεια. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. (...) Ενα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για το λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό!».

Πηγές της κυβέρνησης ανταπάντησαν προσάπτοντας άγχος στη ΝΔ για να καταλογίζει «στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ», όπως ανέφεραν.

Το αλισβερίσι ανέλαβε να υπερασπιστεί η «Αυγή», επιχαίροντας για τη «δυναμική είσοδο» Σαββίδη, που «προοιωνίζεται φρέσκο χρήμα σε μια τηλεοπτική αγορά που έχει συρρικνωθεί από κακές επιχειρηματικές επιλογές» και χαρακτηρίζοντας τον επιχειρηματία σαν τον «νέο ισχυρό παίκτη στη μιντιακή αγορά». Το «Εθνος» υποστηρίζει ότι «ανοίγει νέα σελίδα για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA», αφού, όπως υποστηρίζει, η είσοδος Σαββίδη «δρομολογεί την άμεση επαναλειτουργία του».

Αντιθέτως, το συγκρότημα Αλαφούζου (ΣΚΑΪ, «Καθημερινή») καταγγέλλει «συναλλαγή για το MEGA με οσμή διαπλοκής» και «εύλογα ερωτήματα, κυρίως για τη στάση των τραπεζών, οι οποίες δεν είχαν δεσμεύσει το ποσοστό του "Πήγασου", παρά το γεγονός ότι οι οφειλές του ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ». Επίσης, επικαλείται τραπεζικά στελέχη που καταγγέλλουν «πιέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή»...

Να σημειωθεί ότι στους εκατοντάδες εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού οφείλονται μισθοί άνω των 12 μηνών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org