Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν και τις συντάξεις χηρείας

Πραγματοποιήθηκε χτες, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Καραθανασόπουλο και τον αντισυνταγματάρχη εν αποστρατεία Νίκο Παπαναστάση, με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ». Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών, Β. Νικολόπουλος.

Από το Σύλλογο «ΑΞΙΑ» διατυπώθηκε το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 12 του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, που για ορισμένες κατηγορίες καταργεί το δικαίωμα στη σύνταξη λόγω χηρείας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι υποστηρίζει το δίκαιο αίτημά τους, ζητά όχι μόνο την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά συνολικά του αντιασφαλιστικού νόμου 4337/2016. Υπογράμμισε ότι είναι αντίθετο στις περικοπές συντάξεων χηρείας, είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Γενικότερα έχει καταψηφίσει όλους τους νόμους που κόβουν μισθούς, συντάξεις, παροχές και καταργούν δικαιώματα.

Τις επόμενες μέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για να αναδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο το συγκεκριμένο ζήτημα, σε επίπεδο κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org