Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες του ΠΣΕ στις Βρυξέλλες

Σειρά πρωτοβουλιών αναπτύσσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στις Βρυξέλλες, επ' αφορμή της ετήσιας Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Χτες, η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρρο Γκόμες, και ο εκτελεστικός γραμματέας, Ηρακλής Τσαβδαρίδης, συμμετείχαν σε ανοιχτή εκδήλωση κατά του ΝΑΤΟ, με διοργανωτή τη βελγική οργάνωση - μέλος του ΠΣΕ, INTAL.

Σήμερα Τετάρτη, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., θα γίνει διεθνής αντιΝΑΤΟική διάσκεψη σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου θα εισηγηθούν η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρρο Γκόμες, και ο γενικός γραμματέας Θανάσης Παφίλης. Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων από 18 χώρες (Βέλγιο, Πορτογαλία, Κύπρος, Τουρκία, Τσεχία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ, Βραζιλία, Καναδάς, Ιταλία, Σερβία, Συρία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Ιράν, Πολωνία και Ελλάδα). Επίσης, θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και της Διεθνούς Ενωσης Δημοκρατικών Νομικών (IADL).

Μετά τη διάσκεψη, το ΠΣΕ θα συμμετέχει με δικό του διεθνές μπλοκ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ, στις 5 μ.μ., με σημείο συνάντησης τον βόρειο σιδηροδρομικό σταθμό (Gare du Nord).

Από την Ελλάδα βρίσκεται στις Βρυξέλλες 20μελής αντιπροσωπεία, ανάμεσα στους οποίους ο Σταύρος Τάσσος, Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο Γιώργος Χαλαβατζής, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, η Μαιρήνη Στεφανίδη, αντιπρόεδρος της ΟΓΕ, η Δέσποινα Μάρκου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, και ο Μάλαμας Τσαρδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕΘΑ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org