Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη

Από την εξόρμηση στο εργοτάξιο των ΟΤΑ στην Αγίων Πάντων
Από την εξόρμηση στο εργοτάξιο των ΟΤΑ στην Αγίων Πάντων
Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και προετοιμασία νέας απεργιακής απάντησης στα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, μεταφέρουν καθημερινά τα ταξικά σωματεία στη Θεσσαλονίκη, με εξορμήσεις και περιοδείες στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι περιοδείες που πραγματοποιήθηκαν χτες στον ΟΤΕ στον Φοίνικα και στο εργοτάξιο των ΟΤΑ στην Αγίων Πάντων.

Στο εργοτάξιο των ΟΤΑ, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μαζί με μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κέντρου - Ανω Πόλης, μίλησαν με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, που στην πλειοψηφία τους είναι συμβασιούχοι και παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους και για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τους ενημέρωσαν για τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο και τους κάλεσαν με τις ταξικές δυνάμεις μέσα από τα σωματεία στο χώρο δουλειάς και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές όπου ζουν, να οργανώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Στο κτίριο του ΟΤΕ στον Φοίνικα, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), πραγματοποίησε εκδήλωση. Κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε το βίντεο του ΠΑΜΕ, ενώ μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Λεωνίδας Στολτίδης από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκει το κεφάλαιο θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, στην καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων, στο αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων και το ξαναμοίρασμα ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς, αγορών. Ανέδειξε πως η κυβέρνηση εμπλέκει τον λαό και τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ακολούθησε συζήτηση, μεταξύ άλλων, για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η εργατική τάξη, την ανάγκη δηλαδή να μην μπαίνει κάτω από «ξένη σημαία», να μην υποτάσσεται στα συμφέροντα του κεφαλαίου, ούτε στην «ειρήνη», ούτε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org