Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με πολύμορφες πρωτοβουλίες κορυφώνεται η βδομάδα δράσης

Με πλήθος από πολύμορφες δραστηριότητες που ξεδιπλώνονται σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται η βδομάδα δράσης των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, η οποία και θα κορυφωθεί με τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 1η Μάη.

Ακολουθεί ένα ενδεικτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται μέχρι και το Σάββατο, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και την Κυριακή.

Σήμερα Πέμπτη

-- Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών διοργανώνουν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τα καθήκοντα του εργατικού κινήματος», στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσά του.

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας έχει αποφασίσει παύση εργασιών, από τις 12 μ., για τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή, και καλεί σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο χώρο του μνημείου στην κεντρική πύλη της Ζώνης.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου οργανώνει εκδήλωση με θέμα τη στάση του εργατικού κινήματος απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην κεντρική αποθήκη της Αρχαιολογίας στο Κορωπί (δίπλα στο Αεροδρόμιο), κατά τη διάρκεια δίωρης στάσης εργασίας.

-- Η ΠΕΜΕΝ, σε συνεργασία με τον Σπουδαστικό Σύλλογο ΑΕΝ Ασπροπύργου, οργανώνει εκδήλωση, στις 12 μ., στο αμφιθέατρο Πλοιάρχων.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας οργανώνει σύσκεψη - εκδήλωση στο ΕΚ Αθήνας. Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Θ. Κορνάρου «9-11 Μάη του 1936 - Οι αγώνες του λαού» και θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

-- Σύσκεψη οργανώνει το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στις 7 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, Ελευσίνα).

-- Σε εκδήλωση καλεί η Γραμματεία Θήβας - Οινοφύτων του ΠΑΜΕ τους μετανάστες εργάτες της περιοχής, στις 8 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Σχηματαρίου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου προχωρά σε εκδήλωση για τα παιδιά που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης, στις 7 μ.μ., στην αίθουσά του.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ διοργανώνει εκδήλωση, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, με ομιλία για την Πρωτομαγιά και έκθεση ζωγραφικής με έργα από τα παιδιά του παιδικού σταθμού.

-- Το Σωματείο στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. - 1 μ.μ.), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στο αμφιθέατρο.

-- Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων ν. Καρδίτσας οργανώνουν προβολή της ταινίας «Νόρμα Ρέι», στις 7 μ.μ., στο «Παυσίλυπο».

-- Στη Ρόδο η ΔΑΣ Ξεναγών, η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ και η Επιτροπή Ειρήνης καλούν σε εκδήλωση με απαγγελία ποιημάτων, ομιλία, έκθεση φωτογραφικού υλικού και αφήγηση του χρονικού της 1ης Μάη του 1936.

-- Στα Τρίκαλα, ταξικά σωματεία και οι εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν σε εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του έως σήμερα», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

-- Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ οργανώνει έκθεση φωτογραφίας για την Πρωτομαγιά και μουσική αντιπολεμική εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

-- Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ οργανώνει περιοδεία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Δράμα.

Αύριο Παρασκευή

-- Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

-- Το Εργατικό Κέντρο Σάμου οργανώνει εκδήλωση με τη συμμετοχή Τούρκου συναγωνιστή από την Επιτροπή Ειρήνης της Σμύρνης, 7 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι (σχολικό συγκρότημα Μεσαίου - απέναντι από το γήπεδο).

-- Το Εργατικό Κέντρο Αρτας καλεί σε ομιλία για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μαζί με συνδικάτα (Μετάλλου, Λιθογράφων, Φαρμάκου, Τροφίμων, Ιδ. Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων), διοργανώνουν εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Κορωπί (πλατεία Ελευθερίας). Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με εργατικό - αντιπολεμικό τραγούδι.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οργανώνει συναυλία, στις 7.30 μ.μ., μπροστά στη Νομαρχία.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε προβολή ταινίας, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας οργανώνει προβολή ταινίας, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 12 μ., για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο «hot spot» των Θερμοπυλών.

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε προβολή ταινίας, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσά του.

-- Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί σε συναυλία στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου.

-- Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση με τα συνδικάτα της περιοχής με θέμα τη στάση των εργατών στον πόλεμο, στις 7 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12).

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας προχωρά σε εκδήλωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους στον ηλεκτροφωτισμό και την αυτεπιστασία, στις 12 μ., στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού του δήμου Πατρέων (κτίριο Λαδόπουλου).

-- Σωματεία της περιοχής του Θριασίου οργανώνουν συναυλία με αντιπολεμικά και αντιφασιστικά τραγούδια, στις 9 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων (Νικολαΐδου 9, Ελευσίνα).

-- Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθήνας καλεί σε εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252). Θα προβληθεί βίντεο, θα ακολουθήσει ομιλία και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με εργατικό - αντιπολεμικό τραγούδι.

-- Το επιχειρησιακό σωματείο στην «360 connect» και οι Σωματειακές Επιτροπές στη «Vodafone» και στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στον Κεραμεικό διοργανώνουν κοινή εκδήλωση, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς στα Πετράλωνα.

-- Το Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου «Amilia Mare» και «Paradise Village» (όμιλος Αldemar) έχει προκηρύξει στάση εργασίας (2 - 3 μ.μ.) προκειμένου να γίνει εκδήλωση στο χώρο του εστιατορίου του προσωπικού.

-- Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και η Ομάδα Γυναικών Λοκρών της ΟΓΕ, οργανώνουν εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία της Λάρυμνας. Θα προβληθεί βίντεο, θα παρουσιαστούν κομμάτια από τον «Επιτάφιο» του Ρίτσου, ενώ θα γίνει ομιλία και συζήτηση με θέμα τον πόλεμο.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας οργανώνει εκδήλωση με ομιλία, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο και συναυλία με εργατικό και αντιπολεμικό τραγούδι.

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης οργανώνει σύσκεψη με θέμα «Καπιταλιστική κρίση και πόλεμος», στις 7 μ.μ., στα γραφεία της.

-- Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης καλεί, στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση για την Πρωτομαγιά, στο νεοσυσταθέν παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών του Σωματείου στην Μυκηνών 17 (περιοχή Μπότσαρη).

Το Σάββατο 29 Απρίλη

-- Αντιπροσωπεία σωματείων της περιοχής του Θριασίου θα επισκεφτούν, στις 12 μ., το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη σχολή μαθητείας των ναυπηγείων Ελευσίνας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα γίνει ομιλία για την Πρωτομαγιά.

-- Η Γραμματεία Θήβας - Οινοφύτων του ΠΑΜΕ οργανώνει προβολή αντιπολεμικής ταινίας, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων οργανώνει πικετοφορία, στις 11 π.μ., στον πλάτανο (Αβέρωφ).

-- Το Εργατικό Κέντρο Αρτας οργανώνει, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, εκδήλωση με ομιλία για την ανάγκη ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος και αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

-- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε προβολή αντιπολεμικής ταινίας, στις 11.30 π.μ., στο «Cine Foskolos».

-- Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί σε προβολή ταινίας, στις 7 μ.μ., στη ΒΕΤΛΑΝΣ.

-- Κοινή εκδήλωση διοργανώνουν, στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Στίβου, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, το Σωματείο Εργαζομένων στην Παραγωγή Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας και το Σωματείο Δασεργατών.

-- Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προβάλει την αντιπολεμική ταινία «Ο χορός της τέφρας», στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.

-- Η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας οργανώνει εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 9 μ.μ., στο χώρο της πολιτιστικής λέσχης του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org