Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Η εργοδοσία μεθοδεύει την απόλυση όλου του ΔΣ του σωματείου

Η προκλητική ενέργεια πρέπει να βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο δουλειάς

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας
Τις απολύσεις όλων των μελών του ΔΣ του σωματείου μεθοδεύει η εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέθεσε στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικειοθελούς αποχώρησης» (!) για κάθε ένα από τα επτά μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου. Με την προκλητική αυτή κίνηση, κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους και το σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Η εργοδοσία έχει βάλει από καιρό το σωματείο στο στόχαστρο. Το καλοκαίρι του 2016 προσπάθησε με μεταθέσεις να «ξαποστείλει» τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στην Κρήτη και στη Βορειοκεντρική Εύβοια, εκεί δηλαδή που δουλεύουν εργαζόμενοι μετρημένοι στα δάχτυλα, σε περιοχές που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο κατοικίας και εργασίας τους μέχρι τότε. Από τότε τα μέλη του ΔΣ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ με μια σειρά παρεμβάσεις απαιτούν να τους δοθεί αντικείμενο εργασίας.

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», τονίζει το επιχειρησιακό σωματείο στην ανακοίνωσή του. Ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι «που εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, που δεν κάναμε πίσω παρά την επίθεση μπράβων της εργοδοσίας που οπλοφορούσαν, που συλληφθήκαμε επανειλημμένα για αυτόν μας τον αγώνα, που η εργοδοσία επιδίωξε να μας εξαγοράσει για να σταματήσουμε», δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούν και να φύγουν «με την ουρά στα σκέλια», όπως θα ήθελε η εργοδοσία.

Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», απευθύνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και σημειώνει: «Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας(9/5/2017)
Αποφασισμένη στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί το σωματείο η εργοδοσία(4/5/2017)
Διεκδικούν ανάκληση των απολύσεων(17/2/2017)
Αναβλήθηκε η τριμερής(11/8/2016)
Παλικαρίσιος αγώνας για δεδουλευμένα και απολύσεις(31/12/2015)
Σκληρός απεργιακός αγώνας για πάνω από ένα μήνα(20/12/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org