Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Κινητοποίηση στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των παθολογικών κλινικών και συνολικά του Θριασίου Νοσοκομείου προκαλεί η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για υποχρεωτική μετακίνηση ενός παθολόγου γιατρού από το Θριάσιο Νοσοκομείο στο ΚΥ Μήλου για το διάστημα από 1/5 μέχρι 31/10/2017.

Η μετακίνηση έρχεται να προστεθεί στις ήδη μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι 2 παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε εκατοντάδες νοσηλευόμενους και εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι ότι στις 2 κλινικές εργάζονται μόνο 8 μόνιμοι ειδικευμένοι παθολόγοι και 2 επικουρικοί, των οποίων η σύμβαση λήγει μέσα στο 2017. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί να αναγκάζονται να κάνουν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, για τις οποίες είναι απλήρωτοι από το Γενάρη του 2017.

Με έγγραφό τους οι γιατροί των κλινικών διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις και τη μετακίνηση, η οποία θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην εφημερία των κλινικών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 π.μ. το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, μαζί με τους γιατρούς των κλινικών, διεκδικώντας να μη μετακινηθεί κανείς γιατρός και να ενισχυθεί το νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org