Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προετοιμασίες για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλία

Από το τουρνουά ποδοσφαίρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Από το τουρνουά ποδοσφαίρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Πολλές και πολύμορφες δράσεις για την Πρωτομαγιά οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει καταρτίσει βδομαδιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ενώ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας μιας ώρας σήμερα και αύριο για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΚΛ ξεκίνησε την Τρίτη, με το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, το οποίο συνεχίστηκε χτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τη συμμετοχή αρκετών εργατικών σωματείων. Χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συναυλία με το μουσικό σχήμα «Καπνισμένο Τσουκάλι», ενώ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με εκδήλωση - συζήτηση και αύριο με προβολή ταινίας.

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, κλιμάκια της διοίκησης του ΕΚΛ περιοδεύουν σε εργοστάσια, επιχειρήσεις και άλλους χώρους δουλειάς, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Στις συζητήσεις με τους εργάτες, τα στελέχη του ΕΚΛ τονίζουν την ανάγκη να σπάσει το κλίμα μοιρολατρίας και ανοχής που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Πάρις Λιόλιος, γενικός γραμματέας του ΕΚΛ, ο οποίος μαζί με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη επισκέφτηκε χτες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων («Κασσίδης», «Ντελμόντε», «ΕΛΒΑΚ» κ.α.), τόνισε μιλώντας με τους εργαζόμενους: «Ο καθένας μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πού οδηγούν και ποιους ωφελούν η μοιρολατρία και η ανοχή. Ακούσατε τι είπε, στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός; Είπε, ανάμεσα στα άλλα, ότι δε γίνονται κινητοποιήσεις, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα κατανοούν, αν δεν αποδέχονται, την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Να γιατί είναι άμεση ανάγκη να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από αυτόν τον "ιστό της αράχνης" και με τους αγώνες τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης».

Στο Βόλο, το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», οργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας και προβολή του βίντεο του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά σε εργασιακούς χώρους: Στις επιχειρήσεις μετάλλου «Στεφάνου», «Γαλανός», «ΒΕΜΕΚΕΠ», «Λυκομήτρος» κ.ά., οι εργάτες τα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις σε χώρους εργασίας στους δήμους της περιοχής.

Στα Τρίκαλα, ενόψει της Πρωτομαγιάς, αντιπροσωπεία από την Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, ταξικών συνδικάτων και του Συλλόγου Γυναικών επισκέφτηκε τον καταυλισμό προσφύγων στην είσοδο της πόλης. Ενημερώνοντας τους πρόσφυγες, τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη εργατική κινητοποίηση.

Αντίστοιχες περιοδείες πραγματοποιούν στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος και σε χώρους δουλειάς στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ