Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συζήτηση με τους εργαζόμενους στο γκαράζ του δήμου Καλλιθέας

Από τη χτεσινή εξόρμηση πριν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας
Από τη χτεσινή εξόρμηση πριν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας
Με την ανακοίνωση για την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ περίμενε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στην είσοδο του γκαράζ του δήμου Καλλιθέας το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί το Σωματείο Εργαζομένων στον δήμο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Συνδικάτο οργανώνει καθημερινά εξορμήσεις και περιοδείες, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στον αγώνα «για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Μιλώντας στους εργαζόμενους, πριν από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ο Γιώργος Δασκαλάκης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου, τους κάλεσε να τιμήσουν την Πρωτομαγιά οργανώνοντας τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Αναφέρθηκε σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ επισήμανε ότι δίπλα στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, οι λαοί αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο του πολέμου στον οποίο είναι πιθανό να οδηγήσουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Ειδικά όσον αφορά τον κλάδο, υπενθύμισε πως τα ΒΑΕ απειλούνται με κατάργηση μέχρι το τέλος του έτους, στο όνομα της «εναρμόνισης» της νομοθεσίας με όσα ισχύουν στην ΕΕ. Επίσης, σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους - μιας και οι συμβασιούχοι αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό και στον συγκεκριμένο χώρο - υπογράμμισε πως κυβέρνηση και ΕΕ έχουν στόχο την επέκταση τέτοιων εργασιακών σχέσεων.

Πρωτοβουλίες από σωματεία Εργαζομένων σε δήμους

Δίπλα στο κλαδικό Συνδικάτο, πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν και τα σωματεία Εργαζομένων σε δήμους.

Σήμερα, Πέμπτη, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης προχωρά σε στάση εργασίας (8 - 11.30 π.μ.) και συγκέντρωση (9 π.μ.) στο Δημαρχείο.

Επίσης σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και ομιλία, με έκθεση φωτογραφίας και λογοτεχνικά κείμενα συνδεδεμένα με το θέμα του πολέμου.

Το Σάββατο, στις 7 μ.μ., σε εκδήλωση καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη) με επίκεντρο τον πόλεμο και τη στάση της εργατικής τάξης. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, έκθεση φωτογραφίας και μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org