Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς και η κλιμάκωση της πάλης!

Ρεπορτάζ από την πλούσια δραστηριότητα που ξεδιπλώνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!».

Το σύνθημα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς θέτουν στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κλιμακώνοντας τις πρωτοβουλίες τους σε όλη τη χώρα.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε μια σειρά χώρους και κλάδους, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις συνδυάζονται και με στάσεις εργασίας, πολύμορφες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της βδομάδας δράσης, υπηρετούν τον ίδιο στόχο: Να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων. Με τη μαζική τους συμμετοχή να δώσουν απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, να ξεκαθαρίσουν ότι «δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους», να στείλουν δυνατό μήνυμα για κλιμάκωση της πάλης με νέα 24ωρη πανεργατική απεργία.

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση στην Αθήνα - Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει επίσης στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ συνολικά συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε 80 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Κάλεσμα στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις απευθύνουν, επίσης, η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν την Πρωτομαγιά και τα πλοία, καθώς οι ναυτεργάτες έχουν αποφασίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org