Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΔΟΠ ΔΕΗ
Καραμπινάτη νοθεία και τραμπουκισμοί στις αρχαιρεσίες

Το όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες της ΕΔΟΠ ΔΕΗ (Σωματείο Διοικητικών Υπάλληλων στη ΔΕΗ), «από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ», συνοδεύτηκε χτες από τραμπουκισμούς σε βάρος στελεχών της «ΕΣΚ Συνεργαζόμενοι».

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα, η ΕΣΚ ΔΕΗ έχει καταγγείλει τις «αθρόες μετεγγραφές» που γίνονται προς την ΕΔΟΠ «από όλα σχεδόν τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης της ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες μέσα στο διάστημα της θητείας της σημερινής διοίκησης της ΓΕΝΟΠ, που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι έχουν ήδη ψηφίσει για δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα και δεν έχουν δικαίωμα να ξαναψηφίσουν». Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ η ΕΔΟΠ ΔΕΗ είχε κάτω από 2.000 εγγεγραμμένα μέλη, τώρα εμφανίζει 3.000!

Η τραμπούκικη επίθεση σημειώθηκε χτες το πρωί όταν εκπρόσωποι της ΕΣΚ απευθύνθηκαν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή και τη δικαστικό αντιπρόσωπο στην κάλπη της Χαλκοκονδύλη, στην Αθήνα, για να καταθέσουν ένσταση που προηγουμένως δεν είχε δεχθεί να πάρει (!) η δικαστική αντιπρόσωπος στην κάλπη της Θεσσαλονίκης.

Ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ συνομιλούσαν με τη δικαστική αντιπρόσωπο, στελέχη της ΔΑΚΕ τούς προπηλάκισαν και στη συνέχεια τραμπούκισαν σε βάρος τους. Συγκεκριμένα, ένα από τα στελέχη της ΔΑΚΕ έσπρωξε τον εκπρόσωπο της ΕΣΚ Κώστα Βασιλείου, που είναι και άνθρωπος με αναπηρία, ενώ έπιασε από το λαιμό την επίσης εκπρόσωπο της ΕΣΚ Μαριάννα Βαρδούλη!

Πέραν όλων των άλλων, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, η επίθεση αυτή δείχνει την αγωνία του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού να διαμορφώσει με κάθε μέσο τους συσχετισμούς που θα διευκολύνουν το πέρασμα των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων της επιχείρησης, αλλά συνολικά των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org