Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο με τέσσερις νεκρούς αξιωματικούς

Συλλυπητήρια από το ΚΚΕ

Eurokinissi

Ελικόπτερο τύπου UH - 1H («Χιούι») της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε νωρίς χτες το πρωί στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αξιωματικοί και να τραυματιστεί μία αρχιλοχίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, νεκροί είναι ο υποστράτηγος (και υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς) Ιωάννης Τζανιδάκης και ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, και τα μέλη του πληρώματος, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη βρέθηκε η αρχιλοχίας - μέλος του πληρώματος Βασιλική Πλεξίδα, η οποία διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 7.25 π.μ. από τη βάση του στο Στεφανοβίκειο, προσγειώθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου επιβιβάστηκαν οι δύο αξιωματικοί, και στις 7.38 π.μ. απογειώθηκε με προορισμό την Κοζάνη. Μετά από 10 λεπτά, το ίχνος χάθηκε από τα ραντάρ και διακόπηκε η επικοινωνία. Από τις 8.50 π.μ., ώρα που έπρεπε κανονικά να έχει φτάσει στον προορισμό του, ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν μετά και από πληροφορίες που έδωσε συνεργείο της ΔΕΗ που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Οπως ειπώθηκε από κατοίκους της περιοχής, την ώρα της συντριβής του ελικοπτέρου επικρατούσε αυξημένη χαμηλή νέφωση και η ορατότητα ήταν περιορισμένη.

Με εντολή του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Επιτροπή διερεύνησης ανέλαβε έργο στην περιοχή ατυχήματος. Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων εξέφρασαν με μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, αρχηγοί κομμάτων, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών κ.ά.

Συλλυπητήρια απ' το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει για το θανατηφόρο δυστύχημα στο Σαραντάπορο:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, μετά από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ