Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Βλέπει «πολύ καλή συνεργασία» με τις ΗΠΑ...

Την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους για το λαό ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που τροφοδοτούν σταθερά τις εστίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαίωσε ο αν. υπουργός Αμυνας, Δ. Bίτσας, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Alpha 9,89». Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα και κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντ. Τραμπ, είπε: «Δεν θεωρώ ότι έχουν αλλάξει. Είναι πολύ σημαντικό ποιες εντολές θα δώσει η αμερικανική κυβέρνηση στην αντιπροσώπευσή της στο ΔΝΤ.

Εμείς έχουμε συνεχείς συζητήσεις και είναι πολύ σημαντική η συνεργασία που έχουμε με τον Αμερικανό πρέσβη. Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία στο θέμα της αναβάθμισης των αεροπλάνων, αλλά έχουμε και συνεχείς συζητήσεις και για άλλες δυνατότητες συνεργασίας με την αμερικανική κυβέρνηση».

Ο Δ. Βίτσας αναφερόταν στη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του στόλου των «F-16» από την αμερικανική «Lockheed Martin», επιπλέον την προμήθεια μαχητικών 5ης γενιάς, αλλά και στην επέκταση της συμφωνίας για την αμερικανική αεροναυτική βάση της Σούδας για 5 επιπλέον χρόνια (όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος), ως μια από τις πολλές «διευκολύνσεις» που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στις επαφές της με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Αλλωστε, με πρόσχημα την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», ο Π. Καμμένος έλεγε, την προηγούμενη βδομάδα, για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ότι «έχουμε πλέον το σημαντικό ρόλο της δημιουργίας υποδομών και στρατιωτικών συνεργασιών για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο», προετοιμάζοντας το έδαφος για ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου από πλευράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευόδωση σχεδίων του ευρωατλαντικού άξονα, στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και χώρες.

Διόλου τυχαία, τα 2 πλοία του αμερικανικού Ναυτικού που εξαπέλυσαν την πρόσφατη επίθεση εναντίον της Συρίας, τα «USS Ross» και «USS Porter», χρησιμοποιούν συχνά τους τελευταίους μήνες τη Σούδα ως αγκυροβόλιό τους, όπως και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα (π.χ. τα «USS George H.W. Bush» και «USS Dwight D. Eisenhower») που αναπτύσσονται διαδοχικά στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβρασμός στη Σούδα(2020-01-08 00:00:00.0)
Κατέπλευσε άλλο ένα πλοίο των ΗΠΑ(2019-01-11 00:00:00.0)
Εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αυξάνουν τους κινδύνους(2017-04-02 00:00:00.0)
Συναντήθηκαν με το «καλημέρα»...(2013-06-27 00:00:00.0)
Προσάραξε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ(2003-11-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ