Πέμπτη 20 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητικές δηλώσεις την ώρα που τσακίζουν το λαό και τη νεολαία

Ο κυβερνητικός βουλευτής Καμμένος επικαλέστηκε... τάβλια και φραπέδες για να δικαιολογήσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Με προκλητικές, όσο και προσβλητικές δηλώσεις σε βάρος των νέων ανέργων, ότι τάχα παίρνουν τις συντάξεις των παππούδων για να πίνουν φραπέ και να παίζουν τάβλι (!), επιχείρησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένος να δικαιολογήσει τόσο το νέο «μαχαίρι» που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους συνταξιούχους, όσο και τα νέα προνόμια που αυτή ετοιμάζει για το μεγάλο κεφάλαιο, μεταξύ άλλων με μείωση της φορολογίας του, απαλλαγή από εργοδοτικές εισφορές.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι τόσο τα νέα μέτρα όσο και τα περιβόητα «αντίμετρα» τσακίζουν το λαό για να στηρίξουν κι άλλο τους καπιταλιστές, ο κυβερνητικός βουλευτής, μιλώντας προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή, ισχυρίστηκε: «Οταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% (σ.σ. μιλάει για τη φορολογία των επιχειρήσεων), δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Εχει, όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100άρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100άρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ...».

Εξίσου χαρακτηριστική, άλλωστε, ήταν και η «διευκρινιστική δήλωση» που εξέδωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός βουλευτής... «πανηγυρίζοντας» ουσιαστικά, ισχυριζόμενος ότι «διεκδικήσαμε και πετύχαμε, για παράδειγμα, τα 20 ευρώ το μήνα από τους παππούδες να τα πάρουμε ως κράτος και να τα δώσουμε σε έναν εργοδότη για να βρουν δουλειά τα εγγόνια μας παρά να τα πάρει ο κ. Σόιμπλε και να μπουν στη μαύρη τρύπα του χρέους».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ένα χρέος που δεν είναι δικό τους, ενώ έχουν πλέον μπόλικη πείρα από όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι τα προνόμια προς το κεφάλαιο (μείωση φορολογίας, ασφαλιστικών εισφορών κ.ά.) όχι μόνο δεν μεταφράζονται σε μείωση της ανεργίας και βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, αλλά, αντίθετα, προϋποθέτουν την κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

ΚΝΕ: Βρέθηκε ο «Πάγκαλος» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σε σχόλιό του υπό τον τίτλο: «Βρέθηκε ο "Πάγκαλος" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Οι δηλώσεις του κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη στήριξη της μεγαλοεργοδοσίας με φθηνό εργατικό δυναμικό στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, τους οποίους χαρακτηρίζει ουσιαστικά "τεμπέληδες", είναι προκλητικές, κυνικές και δείχνουν το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής κρύβει ότι σήμερα πολλοί νέοι δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, με τον υποκατώτατο μισθό, τις ελαστικές σχέσεις και την απλήρωτη μαθητεία, ότι η ανεργία στους νέους φτάνει το 40%. Αυτούς τους νέους στηρίζουν οι πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις.

Για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, 2 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχει καταργήσει κανέναν από τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά έχει προσθέσει και νέους στις πλάτες του λαού, καταφεύγει ουσιαστικά σε επιχειρήματα τύπου "Πάγκαλου", "Ντάισελμπλουμ" κ.ά., που στόχο έχουν να κρύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων, θεωρώντας υπεύθυνους τους ίδιους τους λαούς.

Η νέα πρόκληση απέναντι στη νέα γενιά θα πάρει απάντηση με τη συμμετοχή της νεολαίας στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το σύστημα που σήμερα καταδικάζει τη νεολαία στην ανεργία και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα».

ΠΑΜΕ: Αποκαλύπτονται τα αντιλαϊκά μέτρα - Απάντηση με απεργιακό ξεσηκωμό!

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καμμένου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σκωπτικά σημειώνει:

«Οσο κι αν η παραπάνω δήλωση εμφανίζεται να είναι ενός "καμμένου", τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται το περιεχόμενο των μέτρων που είναι στα σκαριά. Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας, για την προετοιμασία απάντησης με γενική απεργία, με πανεργατικό ξεσηκωμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ