Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στηρίζουν τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών

Τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών για την επιβίωσή τους χαιρετίζουν με κοινό τους ψήφισμα τέσσερις Ομοσπονδίες και πέντε σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο, σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Το ψήφισμα αποτελεί συνέχεια σχετικής σύσκεψης και το υπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημόσιων Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Αττικής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΟΓΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως συνολικά οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, όχι απλώς θίγονται, αλλά έχουν σφαγιαστεί από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΕΕ, πολιτική που είναι συνέχεια των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. (...) Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι' αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα επιβίωσης συμπαρατασσόμενοι με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, παλεύοντας να εμποδίσουμε τα χειρότερα και δείχνοντας τη διέξοδο που δεν είναι άλλη από μια διαφορετική οργάνωση της παραγωγής, όπου κριτήριο δεν θα είναι το κέρδος αλλά η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών, όπου η μεγάλη μηχανοποιημένη αυτοματοποιημένη παραγωγή θα "δουλεύει" προς όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ