Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια στις 21 Φλεβάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Δεν θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας»: Με το σύνθημα αυτό, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους να διαδηλώσουν την Τρίτη 21/2 στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, απαιτώντας «δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας».

Την ίδια μέρα, συλλαλητήριο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, για την προετοιμασία του οποίου η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ οργανώνει πλατιά σύσκεψη, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 22/2, συλλαλητήριο οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την ώρα που κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν τους εργαζόμενους θεατές στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», το ΠΑΜΕ τους καλεί να αναλογιστούν την πικρή πείρα που διαθέτουν σήμερα και να μη μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τις εξελίξεις: «Ο,τι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Ετσι και σήμερα, ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα, διατυπώνουν τους πόθους τους ξεκάθαρα», αναφέρει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Να δυναμώσει η αγωνιστική δράση σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς

«Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους, από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματά μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις. Αντιθέτως, αρπάζουν συνεχώς!», τονίζει.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό, συνδικαλιστικοί φορείς παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια. Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο στις 21/2 αποφάσισε η ΠΕΣ/ΝΑΤ, καλώντας τα μέλη της να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Παράλληλα, σωματεία και Ομοσπονδίες σχεδιάζουν πρόγραμμα δράσης, ώστε τις επόμενες δύο βδομάδες να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο και χώρο δουλειάς το κάλεσμα των συλλαλητηρίων: «Ολοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τείχος. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη μικρομεσαία αγροτιά που στα μπλόκα του αγώνα αγωνίζεται απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ