Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλούν σε σύσκεψη τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ

Σε σύσκεψη - συζήτηση για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, καλούν τους εργαζόμενους του Ομίλου η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον ΔΟΛ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, τρίτος όροφος).

Χτες, με τις παρεμβάσεις τους στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΔΟΛ, οι εκπρόσωποι των σωματείων που διοργανώνουν τη σύσκεψη κάλεσαν τους συναδέλφους τους στον Οργανισμό να διαχωριστούν από τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να πάρουν αποφάσεις για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Υπογράμμισαν ότι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση, την απληρωσιά και την αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας τους, είναι η εργοδοσία, οι τράπεζες και η κυβέρνηση. Επομένως, απέναντι σε αυτούς χρειάζεται να στραφούν οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις τους.

Στον αντίποδα, στελέχη του Οργανισμού επανέφεραν, για μια ακόμα φορά, προτάσεις για νομικού τύπου «λύσεις», όπως για παράδειγμα η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», δηλαδή για «λύσεις» κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα των εργοδοτών, που δεν διασφαλίζουν τα δεδουλευμένα, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας. Τελικά, σε κλίμα αντεγκλήσεων, χωρίς να είναι σαφώς καταγεγραμμένες οι διαθέσεις, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προσανατολίζονται να δηλώσουν από την Πέμπτη «αδυναμία συνέχισης» της λειτουργίας των Μέσων. Ανοιχτό μένει ωστόσο το ενδεχόμενο προκήρυξης νέας συνέλευσης σήμερα.

Στο μεταξύ, χτες έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε από το δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει λογαριασμός για τη συνέχιση της λειτουργίας των μέσων του Οργανισμού. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η περιουσιακή κατάσταση του Οργανισμού θα παραμείνει αμετάβλητη, μέχρι να δρομολογηθεί από τις τράπεζες η διαδικασία της εκκαθάρισής του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ