Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017 - αριθ. φύλλου: 12648

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ
«Στον αφρό» η διαπάλη για τη συνοχή και το μέλλον της ΕΕ

ΣΕΛ.  5
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Προκλητική στήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή

ΣΕΛ.  7

Απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια το συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη

«Χρειάζεται, τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς», σημειώνει το ΠΑΜΕ

Κορυφώνονται τα αντιλαϊκά παζάρια σε όλα τα επίπεδα για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», μετά και τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΝΤ, όπου παραπέμφθηκαν σε επόμενη φάση οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με την πλήρη συμμετοχή του στο 3ο μνημόνιο.

Η έκθεση του Ταμείου χαρακτηρίζει το ελληνικό κρατικό χρέος «εξαιρετικά μη διαχειρίσιμο», προτείνοντας νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων «μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης».

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η «τμηματική μείωση» του αφορολόγητου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων σε δυο δόσεις, ακόμα και για τα φετινά εισοδήματα.

Στο σχέδιο κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ τα συνδικάτα αντιτάσσουν το δικό τους αγωνιστικό σχεδιασμό. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, προετοιμάζουν το συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  3,    10

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το δικό του σχέδιο ο λαός

«Η αβεβαιότητα θα τελειώσει», δήλωσε χτες ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην εξέλιξη των αντιλαϊκών παζαριών της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για τη δεύτερη «αξιολόγηση».

Η δήλωσή του απευθύνεται πρωτίστως στο εγχώριο κεφάλαιο, το οποίο θέλει να καθησυχάσει ότι εν μέσω εντεινόμενων ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών εντός και εκτός ΕΕ, η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, για να διώξει την «αβεβαιότητα» πάνω από την ανάκαμψη των κερδών του, ότι προσπαθεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που αυτή περιλαμβάνει και τα οποία αποτελούν προϋπόθεση αυτής της ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική προπαγάνδα απευθύνεται και στο λαό: Αξιοποιώντας και τη συνολικότερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, σε όλα τα επίπεδα, επιχειρεί να τον τρομοκρατήσει ώστε να αποδεχτεί τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ως «τέλος της αβεβαιότητας», ως «αποφυγή των χειρότερων».

Η κυβέρνηση και όλα τα επιτελεία του συστήματος υπηρετούν το σχέδιο του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι όμως έχουν συγκεντρωμένη πείρα για το πού τους οδηγεί αυτός ο δρόμος, γι' αυτό και έχουν κάθε συμφέρον να αντιπαραθέσουν το δικό τους σχέδιο, την πάλη τους ενάντια σε αυτήν την πολιτική, τον αγώνα για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Απέναντι στα διάφορα χρονοδιαγράμματα των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να αντιτάξει τον δικό του αγωνιστικό σχεδιασμό, κομβικό στοιχείο του οποίου στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι η επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, για συλλαλητήριο στις 21/2, δίνει τη δυνατότητα η απάντηση σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια να γίνει υπόθεση εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη τη χώρα, Σωματείων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα, με συγκεκριμένο σχέδιο ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, ώστε να αγκαλιάζει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους.

Με στόχο να φτάσει παντού το κάλεσμα, να μπουν στη μάχη τα εκατοντάδες σωματεία που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, τα εκατοντάδες σωματεία που στήριξαν την πρόταση νόμου για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να αξιοποιηθεί κάθε μορφή που μπορεί να βοηθήσει τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων: Γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Με συζήτηση για το πραγματικό περιεχόμενο των αντιλαϊκών παζαριών και τον αληθινό πρωταγωνιστή της αντεργατικής επίθεσης, την εργοδοσία, το κεφάλαιο, που επιχειρεί να διασφαλίσει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του εντείνοντας τα χτυπήματα σε βάρος των εργαζομένων. Για το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο όποιος όπως... «έλαμψε» πάλι προχτές με τις άδειες καρέκλες στο συνέδριο του ΕΚΑ, «λάμπει» και με την πλήρη απουσία του από την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, αλλά και με την παρουσία του στα τραπέζια των «κοινωνικών διαλόγων» για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Με συζήτηση για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πάλης, την ανάγκη ενεργητικής συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων, αλλά και με πρόγραμμα δράσης για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, με δυνάμωμα εστιών αντίστασης σε χώρους δουλειάς και κλάδους για τα οξυμένα προβλήματα, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την πάλη ενάντια στην απληρωσιά, για την Υγεία κ.ά., έτσι ώστε αυτή η ενεργητική συμμετοχή να μπορεί να γίνεται πράξη.

Με ένα τέτοιο σχέδιο, με έναν τέτοιον τρόπο δουλειάς, το συλλαλητήριο στις 21/2 μπορεί να δώσει μια δυνατή εργατική - λαϊκή απάντηση και πολύ περισσότερο να αφήσει θετικά αποκρυσταλλώματα για τη συνέχεια.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων σήμερα στη Νίκαια Λάρισας
  • Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων συγκαλεί σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
  • Κρατώντας γερά για πάνω από δυο βδομάδες στα μπλόκα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σ' όλη τη χώρα εντείνουν την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που τους εξοντώνουν.
  • Καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης και παρεμβάσεις από τους μικρομεσαίους αγρότες στα μπλόκα και στις πόλεις.

ΣΕΛ.  12   -   14


Στους δρόμους ξανά στις 13 Φλεβάρη οι μαθητές

ΣΕΛ.  15
Σφοδρές μάχες στην Ανατολική Ουκρανία

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ
Ακέραιη η ευθύνη της κυβέρνησης για τις συνθήκες στο Ελληνικό

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα χτεσινά γεγονότα και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.


ΣΕΛ.  9
Κύμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων

ΣΕΛ.  8
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ στο 30ό Συνέδριο του ΕΚΑ

ΣΕΛ.  10   -   11


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org