Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κυβερνητική... επιστημονικοποίηση του «κόφτη»

Τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση πλαισίου για θέματα Ειδικής Αγωγής και Θεραπείας ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Υγείας.

Οπως ανακοινώθηκε, το έργο της Επιτροπής θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Φλεβάρη και σε αυτό περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του πλαισίου για τις συμβάσεις ειδικών θεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ, η τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, η διαμόρφωση προτάσεων για το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η... «αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής», η «υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων», η «διαμόρφωση πρότασης προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή».

Υπενθυμίζουμε ότι και στα ΚΕΠΑ διορίστηκε αντίστοιχη «επιστημονική» επιτροπή, λίγο πριν τον ανελέητο σφαγιασμό ποσοστών αναπηρίας και των κατηγοριών παθήσεων, προκειμένου να μειωθούν ή και να κοπούν επιδόματα.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπαθεί να ντύσει με «επιστημονικό» μανδύα τη συρρίκνωση των κρατικών κονδυλίων για την Ειδική Αγωγή, ώστε αυτές οι υπηρεσίες να «κοστίζουν» λιγότερο στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ