Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σταθερά στα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Από το μπλόκο στην Αργολίδα

Eurokinissi

Από το μπλόκο στην Αργολίδα
Η «καρδιά» του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς χτυπούσε χτες στην πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων της στη Νίκαια της Λάρισας, ωστόσο παράλληλα με αυτήν ξεδιπλώθηκαν και χτες μια σειρά αγωνιστικές δραστηριότητες στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στον Εβρο, μέλη εργατικών σωματείων επισκέφθηκαν το μπλόκο του Θουρίου και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τονίζοντας ότι τα αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων. Απηύθυναν επίσης ιδιαίτερο κάλεσμα αγώνα στις γυναίκες της υπαίθρου, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής - αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, στη Ροδόπη, παραμένουν τα μπλόκα σε Καλλίστη και Πάσσο.

Στην Καστοριά, ενισχύεται το μπλόκο του Αργους Ορεστικού. Αύριο Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι, μαζί με τους αγρότες των Πρεσπών θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά στην είσοδο της Εγνατίας.

Καθημερινούς αποκλεισμούς πραγματοποιεί το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Καθημερινούς αποκλεισμούς πραγματοποιεί το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Αύριο, αγρότες της Κοζάνης ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στη γέφυρα του Ρυμνίου.

Πορεία στο κέντρο της Πτολεμαΐδας με τα τρακτέρ τους και συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποίησαν χτες αγρότες από το μπλόκο του Μανιακίου και χωριών της Ανατολικής Εορδαίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, παραμένουν τα μπλόκα της Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας, όπου οι αγρότες πραγματοποιούν καθημερινούς συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Επίσης, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα και στην Κατερίνη στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, ενισχύεται το μπλόκο των Μαλγάρων. Παραμένουν τα μπλόκα στα Πράσινα Φανάρια και στο Δερβένι.

Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης συγκεντρώνουν τρακτέρ στην πλατεία του Ροδολίβους. Χτες, αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Αντιπεριφέρεια Σερρών.

Στο Κιλκίς, συνεχίστηκε ο αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων.

Σε Πελοπόννησο, Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα

Στην Πελοπόννησο, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αργολίδας παραμένουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο Ινάχου. Χτες, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αργους πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς του νομού, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στους αγρότες που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/2, στις 18.00, στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Αργος.

Οι αγρότες του Αιγίου παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στην Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των βενζινάδικων, ενώ χτες το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δασαρχείο Αιγίου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο χαράτσωμα της μικρομεσαίας αγροτιάς που προωθείται μέσω της διαδικασίας σύνταξης και ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες στην Ηλεία παραμένουν επί της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου στον κόμβο Λατίφι Αμαλιάδας, προχωρώντας καθημερινά σε αποκλεισμούς της Εθνικής οδού.

Στη Μεσσηνία, δύο είναι τα μπλόκα, ένα στο Χανδρινό Πυλίας κι ένα ακόμη στο σταθμό Μεσσήνης.

Στην Ηπειρο, σταθεροί στις θέσεις τους μένουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας που έχουν στήσει μπλόκο στο Λούρο, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν τα μπλόκα στο Κεφαλόβρυσο και στον «κόμβο Βρυσούλας».

Στη Φθιώτιδα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν σταθερά στον κόμβο Ανθήλης, όπως και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που έχουν συγκεντρωθεί στη θέση «Παλιούρια» στο Μαντούδι.

Στην Κρήτη

Στην Κρήτη, την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση συνεχίζουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά, όπως και το μπλόκο στα Πραιτώρια το οποίο έχουν στήσει αγρότες του Ηρακλείου.

Για αύριο Πέμπτη, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και η Ενωση Συνταξιούχων καλούν σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών.

Για την ίδια μέρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων προγραμματίζουν στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων στην Αγιά.

Στο Ρέθυμνο, στις θέσεις τους παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν συγκεντρωθεί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη διασταύρωση «Μάντρες», κοντά στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Πλατάνου Δ. Αμαρίου Ρεθύμνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ