Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά

Στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου

Αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Παλαμά, πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη στελεχών του αγροτικού κινήματος και αγροτών, για την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου, που διοργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων και της Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων, αγρότες, για να συζητήσουν και να εξειδικεύσουν το ψήφισμα του μπλόκου Νίκαιας, το συντονισμό του αγώνα, αναδεικνύοντας τη δύναμη της οργάνωσης και τη χρησιμότητα του συντονισμού στη γραμμή της σύγκρουσης με τις αιτίες που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες.

Επόμενος μεγάλος σταθμός του αγροτικού κινήματος θα είναι ο μαζικός και αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μάρτη.

Στο κάλεσμα που απευθύνουν για την αυριανή σύσκεψη οι εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας, υπογραμμίζουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του αγώνα είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, με την ενεργοποίηση αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα σ' όλη την Ελλάδα και την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου στο αγροτικό κίνημα.

Ενόψει της σύσκεψης, χτες έδωσε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, καλώντας τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού, να δώσουν δυναμικό παρών στη σύσκεψη.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σύσκεψη απευθύνει και η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση σε όλες τις δυνάμεις που συσπειρώνονται με το πλαίσιο πάλης της, τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Οπως επισημάνθηκε, στην προχτεσινή συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ στις κινητοποιήσεις αναδείχτηκαν οι δυο βασικές γραμμές που συγκρούονται στο αγροτικό κίνημα, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από αυτόν τον αγώνα φάνηκε για μια ακόμη φορά ο επικίνδυνος ρόλος των ΓΕΣΑΣΕ -ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς και του λεγόμενου «νέου κινήματος» που επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί αυτό το διάστημα, των αγροτοσυνδικαλιστών που στηρίζουν την ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, οι οποίοι έσπασαν τα μπλόκα στην πιο κρίσιμη φάση των κινητοποιήσεων.

Η ΠΑΣΥ τονίζει ότι η πείρα που αποκομίστηκε από τις κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι οι αγώνες όσο μαζικοί και αν είναι δε φτάνουν από μόνοι τους να αποτρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς χρειάζεται να εφαρμοστεί μια φιλοαγροτική πολιτική, κάτω και από την πίεση του κινήματος, με κύρια χαρακτηριστικά:

Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Θα στηρίζεται στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών.

Θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου μέσα από αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και αποκεντρωμένα συστήματα Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας.

Θα αναβαθμίζει κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά την ύπαιθρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ