Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράσταση διαμαρτυρίας από Αγροτικούς Συλλόγους

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, στην οποία συμμετέχουν 12 Αγροτικοί Σύλλογοι, απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Αποκόρωνα, Κισσάμου και Σελίνου - Καντάνου. Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες έδωσαν ένα ακόμα χτύπημα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγής τους, υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ χάθηκε και ένας συνάδελφός μας κτηνοτρόφος. (...)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, την άμεση καταγραφή των ζημιών. Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο στο σύνολό τους, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ