Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποδεχόμαστε με θέρμη τους πρόσφυγες μαθητές

«

Οι φασίστες νόμισαν πως θα μπορούσαν να προπηλακίσουν τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές της περιοχής, που ενημέρωναν τους γονείς για την υποδοχή των προσφυγόπουλων. Φυσικά δεν τους πέρασε! Η αποδοχή του καλωσορίσματος από το μεγαλύτερο τμήμα των γονιών αλλά κυρίως η αποκάλυψη της κοινής αιτίας που δημιουργεί τη φτώχεια μας και την προσφυγιά, τους έκανε να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Τα παραπάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΤΟ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τις απαράδεκτες εκδηλώσεις μισανθρωπιάς από μια ισχνή ρατσιστική μειοψηφία αποτελούμενη από μέλη και ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, έξω από σχολεία της περιοχής που πρόκειται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι από τα μαντρόσκυλα των αφεντικών και τους θαυμαστές του Χίτλερ δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από εκφράσεις όπως «αυτά τα πράγματα θα προαυλίζονται εκεί που προαυλίζεται και το παιδί μου», «θα ακουμπούν στο ίδιο θρανίο», «είναι εγκληματίες και κουβαλάν μαχαίρια» κ.λπ.

Η ΤΟ Περιστερίου καλεί τους γονείς των μαθητών και όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν το ρατσισμό και τη σαπίλα του. Απευθυνόμενη ειδικά στους γονείς, τους καλεί «να συναισθανθούν ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για να μεγαλώσουν παιδιά που δεν θα αισθάνονται μίσος για άλλους ανθρώπους επειδή έχουν άλλο χρώμα στο δέρμα, μιλάνε άλλη γλώσσα ή έχουν άλλη θρησκεία.

Αντίθετα, να μάθουν την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση, να ακούν τη γνώμη του άλλου και να έχουν το θάρρος της δικής τους γνώμης! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στον αληθινό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Υποδεχθείτε τα προσφυγόπουλα και παραδώστε μάθημα ανθρωπιάς, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης. Καλωσορίστε τα, σε μια μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υποδοχής την πρώτη μέρα που θα έρθουν!».

Η ανοχή στο φασισμό είναι συνενοχή

Παράλληλα, η ΤΟ Περιστερίου του Κόμματος καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής της πόλης, που αρνείται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Μάλιστα, η δημοτική αρχή, όταν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για τη συνεδρίαση, άρχισε τις «νουθεσίες» σε συμβούλους της παράταξής της που είχαν υπογράψει το σχετικό κάλεσμα, για να αποσύρουν την υπογραφή τους. Το επιχείρημά της ήταν ότι «είμαστε δημοτική αρχή όλων των Περιστεριωτών και δεν πρέπει να σπέρνουμε διχόνοια»...

«Τα σχόλια περιττεύουν... Τα παχιά λόγια της δημοτικής αρχής για "φιλανθρωπία" και για "ανθρωπιά" αποδεικνύονται κούφια...

Η ανοχή στους φασίστες που σπέρνουν μίσος και δηλητήριο είναι συνενοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ