Παρασκευή 20 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σύσκεψη για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων στην Αθήνα

Εγινε χτες, με τη συμμετοχή του κλαδικού της Αττικής και του σωματείου εργαζομένων στο «Athens Ledra»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Σύσκεψη για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων που οργανώνουν στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης, την Τετάρτη 25 Γενάρη, έκαναν χτες το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ετοιμάζουν τα σωματεία στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση, στις 3 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στο «Athens Ledra» ετοιμάζονται την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι να στήσουν στη λεωφόρο Συγγρού «οδόφραγμα» στην αντιλαϊκή πολιτική και στη συνέχεια να κάνουν πορεία μέχρι το υπουργείο.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από σωματεία του κλάδου και όχι μόνο, ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, συνταξιουχικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και Συλλόγων Γυναικών, που βρέθηκαν στο χώρο του ξενοδοχείου και πήραν το λόγο, μεταφέροντας την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους, που εδώ και οχτώ μήνες παλεύουν για τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας.

Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Παίρνοντας το λόγο, επισήμανε τη σημασία της σύσκεψης προκειμένου να τονωθεί η αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα, να δυναμώσει η στήριξη, υλική και ηθική, για να συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Εθιξε ιδιαίτερα το πρόβλημα της «παύσης πληρωμών» του ΟΑΕΔ, που δεν έχει δώσει ακόμα στους εποχικούς εργαζόμενους σε μια σειρά περιοχές το επίδομα ανεργίας. Οσον αφορά τις Συμβάσεις, επισήμανε ότι είναι θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους και χαιρέτισε την ευθύνη που αναλαμβάνουν τα σωματεία να φέρουν το ζήτημα στο προσκήνιο.

Προσφορά στους εργαζόμενους και τη νέα γενιά χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζομένων στο «Athens Ledra», ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Τόνισε ότι η μεγαλύτερη αλληλεγγύη που μπορεί και πρέπει να προσφερθεί είναι η προσπάθεια να προστίθενται νέοι χώροι δουλειάς στις εστίες αντίστασης και αγώνα. Στην κατεύθυνση αυτή κάλεσε τους εργαζόμενους να μεταφέρουν την πείρα τους και έξω από τα όρια του κλάδου τους.

Στα αιτήματα για την προστασία των ανέργων και εποχικών εργαζομένων, αλλά και την υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, αναφέρθηκε νωρίτερα στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου. Τόνισε ότι το μέτωπο πάλης των ΣΣΕ είναι σημαντικό για τον κλάδο, στο οποίο υπάρχουν σε ισχύ κλαδικές, τοπικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ.

Οι Συμβάσεις αυτές, είπε, βρίσκονται στο στόχαστρο, με τους αντεργατικούς νόμους να έχουν καταργήσει την υποχρεωτικότητα και τους ξενοδόχους να αποχωρούν από τις Ενώσεις τους, προκειμένου να ισοπεδώσουν μισθούς και δικαιώματα στα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ. Στον προσανατολισμό των σωματείων βρίσκεται η κλιμάκωση των πρωτοβουλιών τους στο μέτωπο των Συμβάσεων, με προοπτική να οργανωθεί απεργιακή κινητοποίηση πριν από την έναρξη της σεζόν.

Επισήμανε, τέλος, ότι εκτός από τις διεκδικήσεις για τη Σύμβαση στην προμετωπίδα των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα αιτήματα για τα μέτρα προστασίας των ανέργων, όπως αυτά έχουν τεθεί στην πρόσφατη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της χτεσινής σύσκεψης, τα σωματεία έκοψαν και την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ