Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντατικές διεργασίες αναμόρφωσης της «κεντροαριστεράς»

Την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) ανακοίνωσε χτες, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής (είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε προτείνει συνεργασία με τη ΝΔ) Λ. Γρηγοράκος, ενώ λίγα λεπτά μετά ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχαν Αχμετ, με ανάλογη επιστολή, δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του, προκειμένου στη συνέχεια να συναντηθεί με την Φ. Γεννηματά για να της δηλώσει την προσχώρησή του στο κόμμα της.

Στο μεταξύ, πληροφορίες διακινούνται και για την προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη των ανεξάρτητων βουλευτών Κ. Μάρκου (έφυγε από το Ποτάμι) και Γ. Καρρά (αποχωρήσας από την Ενωση Κεντρώων), αλλά και του Κ. Μπαργιώτα, σήμερα βουλευτής του Ποταμιού. Οι χτεσινές εξελίξεις, που έρχονται σε συνέχεια της προχτεσινής συνάντησης της Φ. Γεννηματά με τον Γ. Παπανδρέου, όπου επικυρώθηκε και επίσημα η συμπόρευση των κομματικών σχηματισμών τους, δείχνουν ότι εντείνονται οι διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο της κινητικότητας συνολικά στο αστικό πολιτικό σύστημα για τη διαμόρφωση «εναλλακτικών» στην αστική διαχείριση.

Η κινητικότητα αυτή, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ το όλο «εγχείρημα» συνοδεύεται παράλληλα με την επιδίωξη να αναβαπτιστεί σε κάτι «νέο», «προοδευτικό» και «εναλλακτικό» η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν με συνέπεια τα κόμματα και τα πολιτικά στελέχη που συμμετέχουν στην επιχείρηση αναστήλωσης της «κεντροαριστεράς».

Ο Λ. Γρηγοράκος σε δηλώσεις του ανέφερε την ανάγκη «να απαγκιστρωθεί η χώρα από δυνάμεις που την κρατάνε δεμένη σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα» και για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορεί να λείψει από την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή». Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε Αν. Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδη και Γ. Ραγκούση «να δουν με άλλο μάτι την κίνηση που κάνουν», δηλαδή τη συγκρότηση άλλου κόμματος, προσθέτοντας ότι «η κίνησή τους χωράει στο ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να δημιουργήσει η Φ. Γεννηματά». Αύριο, Κυριακή, συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με αυτά τα ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ