Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Εξωραΐζει ΕΕ, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Για τη στενή διασύνδεση της ντόπιας αστικής τάξης και των Ενόπλων Δυνάμεων με ΝΑΤΟ και ΕΕ διαβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, εκ μέρους της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξαναπροβάλλοντας τη θεωρία του κράτους - πυλώνα του ευρωατλαντικού άξονα στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαίωσε την πρεμούρα κυβέρνησης και ντόπιας αστικής τάξης γενικότερα, με «όραμα» τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, να εμπλέξει ακόμα βαθύτερα το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ολα αυτά μιλώντας προχτές σε εκδήλωση στη Σχολή Εθνικής Αμυνας (ΣΕΘΑ, το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και λοιπών φορέων, στον ευρύτερο τομέα των λεγόμενων Στρατηγικών Σπουδών), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, και θέμα «Τα εθνικά μας θέματα στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Οπως είπε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, προσφωνώντας τον ΠτΔ, αναπτύσσοντας τα ...πλεονεκτήματα της χώρας, «η γεωπολιτική της θέση στο σταυροδρόμι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Ευξείνου Πόντου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχών μεγάλης στρατηγικής σημασίας αλλά και συνεχών ανακατατάξεων, καθώς και η μακρά πορεία της στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας και της ΕΕ, ενισχύει την γεωστρατηγική της σημασία, καθιστώντας την "κράτος πυλώνα" για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή».

Πρόσθεσε, βγάζοντας στο αστικό παζάρι την τέτοια αξία της χώρας, ότι «ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να συνομιλεί ταυτόχρονα με το Ισραήλ και με τις χώρες του αραβικού κόσμου, να έχει άριστες σχέσεις με την Ευρώπη και με τη Μέση Ανατολή».

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας

Σημειωτέον, η κυβέρνηση αναλαμβάνει και ...πρωτοπόρα δράση για την προώθηση ΝΑΤΟικών στόχων και προταγμάτων. Ενδεικτικά, την Τετάρτη υπεγράφη στο Βελιγράδι το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2017 μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας.

Επισήμως, το ΠΣΣ περιλαμβάνει «δράσεις που αφορούν ασκήσεις ειδικών δυνάμεων και συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις εκτέλεσης επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης», όπως βαφτίζονται οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, επιχειρήσεις και αποστολές των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η σερβική αστική τάξη έχει βάλει πλώρη για πλήρη εναρμόνισή της με τα τέτοια ευρωατλαντικά πρότυπα. Διόλου τυχαία, στις 14/12 αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από το Διακλαδικό Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας μετέβη στο Βελιγράδι για συζητήσεις με αντιπροσωπεία Σέρβων ανώτατων στρατιωτικών πάνω στην παραπέρα προώθηση της μεταξύ τους «συνεργασίας» στη διετία 2017 - 2018, θέμα όπου βάζουν πλάτη και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις παρέχοντας σχετική ...τεχνογνωσία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org