Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ευέλικτες μορφές απασχόλησης το 60% των νέων προσλήψεων!

Ακόμα και στις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ένα μεγάλο μέρος είναι ορισμένου χρόνου, που σημαίνει εργασία με ημερομηνία λήξης

  • Αυξάνεται και σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα η ευελιξία και η υποαπασχόληση στην αγορά εργασίας, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το 2016. Σύμφωνα με αυτά, έξι στις δέκα νέες συμβάσεις μισθωτής εργασίας που υπογράφτηκαν μέσα στο 2016, ήταν προσλήψεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας.
  • Η σταθεροποίηση της ευελιξίας σε τόσο υψηλά επίπεδα στις νέες προσλήψεις, αλλά και η μεταβολή συμβάσεων «παλιών εργαζομένων» με πλήρη απασχόληση σε κάποια μορφή ευέλικτης απασχόλησης έχουν οδηγήσει - σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ - το 30% των μισθωτών να υποαπασχολούνται.
  • Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η στατιστική μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης, για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, κρύβουν μέσα τους τεράστια ποσοστά υποαπασχόλησης διαφόρων μορφών και σε καμιά περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν την κυβερνητική προπαγάνδα.

ΣΕΛ.  4

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ