Σάββατο 14 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα κινδυνεύουν από τις συνέπειες της πολιτικής εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών

Στο θέμα των σοβαρών προβλημάτων από την κακοκαιρία αναφέρθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πολιτική συγκέντρωση στη Χαλκίδα. Είπε συγκεκριμένα:

«Η νέα χρονιά στην Εύβοια μαζί με το χιονιά έφερε και πολλά προβλήματα στα χωριά και στους κατοίκους που βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι στα σπίτια τους πολλοί χωρίς ρεύμα και νερό, και με την αγωνία τι θα γίνει με τις καλλιέργειες, τι θα γίνει με τη ζωική παραγωγή.

Και με την ευκαιρία της εκδήλωσης εδώ στη Χαλκίδα, στην Εύβοια, η οποία σε ένα μεγάλο μέρος της ακόμα δοκιμάζεται από το χιονιά, θέλουμε να πούμε το εξής:

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια φυσιολογική κακοκαιρία, αλλά από τις συνέπειες της πολιτικής, που υπηρετεί την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και την απελευθέρωση της δράσης του κεφαλαίου.

Κινδυνεύουν από την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής, της περιουσίας τους και της ασφάλειάς τους.

Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση χρειάζεται με κάθε μέσο που διαθέτει το κράτος να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για όλους τους κατοίκους, εκτός των άλλων να διασφαλίσει και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους των περιοχών που έχουν αποκλειστεί ή έχουν δυσκολία προσέγγισης.

Να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ