Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια - Θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι συνταξιούχοι απαντούν στην κυβερνητική κοροϊδία με πάλη ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους
Οι συνταξιούχοι απαντούν στην κυβερνητική κοροϊδία με πάλη ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους
Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη συνταξιούχοι απ' όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

Η πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση θα γίνει στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητοποίηση δίνει συνέχεια στους αγώνες των συνταξιούχων που παλεύουν ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Παράλληλα, αποτελεί απάντηση στις προκλητικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, που προσπαθεί να παρουσιάσει τα ψίχουλα ενός έκτακτου επιδόματος ως επιστροφή της 13ης σύνταξης, τη στιγμή που παίρνει με μόνιμα βάρβαρα μέτρα πολλαπλάσια από τους συνταξιούχους και συνολικά το λαό.

Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν πως έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους τις συντάξεις τους και απαιτούν την αποκατάσταση των απωλειών τους, την επιστροφή σε όλους της 13ης και της 14ης σύνταξης. Διεκδικούν ακόμα την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο υλικό, την απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - Περίθαλψης. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση ανακεφαλαιοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στους συνταξιούχους εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τις γυναίκες συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. «Οι γυναίκες συνταξιούχοι βλέπουν τις ούτως ή άλλως μικρές συντάξεις τους να πετσοκόβονται και να μετατρέπονται σε φιλοδωρήματα. Η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς στην ηλικία συνταξιοδότησης, η ανεργία και η κυριαρχία των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, καθιστούν τη συνταξιοδότηση άπιαστο όνειρο για τις εργαζόμενες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι προσυγκεντρώσεις

Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί, στις 4 μ.μ., οι εξής προσυγκεντρώσεις:

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω, Α. Λιοσίων, Ιλίου, Σαλαμίνας, Μαρουσίου, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Ν. Φιλαδέλφειας, Πειραιά, Νίκαιας, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, ΠΕΣ-ΝΑΤ, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΣΕ και Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας.

Σύνταγμα: Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής, Αθήνας, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Λαυρίου, Αγ. Δημητρίου, Λούτσας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ και Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας.

Πλατεία Κλαυθμώνος: Σωματεία Συνταξιούχων από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καρδίτσα, Καβάλα, Σέρρες, Κατερίνη, Εδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Φάρσαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Αμφισσα, Λιβαδειά, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πρέβεζα, Αρτα, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Λουτράκι, Πύργο, Πρέβεζα, Ζάκυνθο και Κρήτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ