Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό

Αγωνιστικά «υποδέχθηκαν» τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρέθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρυπίδης». Από το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ), συνεχίζοντας τον αγώνα τους για πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, κόντρα στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοτών.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με δημάρχους της περιοχής, στο πρωθυπουργικό γραφείο στο ΥΜΑΘ. Ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από την πύλη του υπουργείου και τους απομάκρυνε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ο πρωθυπουργός μπήκε στο κτίριο από πλαϊνή είσοδο για να μη συναντήσει τους εργαζόμενους, όμως η φωνή τους, οι διεκδικήσεις και οι καταγγελίες τους έφτασαν στους αποδέκτες.

Με συνθήματα, όπως, «Αγώνας ταξικός είναι η απάντηση από εδώ κι εμπρός», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», οι εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με μπροστάρη το Πανελλαδικό Σωματείο τους. Μια απόφαση που βρίσκει καθημερινά έκφραση με την άρνηση των εργαζομένων να υπογράψουν τα ιδιωτικά συμφωνητικά και τις τροποποιητικές συμβάσεις που διακινούν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων «Καρυπίδης» και «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ», για να επιβάλουν «κούρεμα» των οφειλόμενων δεδουλευμένων κατά 50%, μείωση των μισθών κατά 20% και μαζικές απολύσεις.

Στο μεταξύ, χτες, έγινε γνωστό ότι η πλευρά «Καρυπίδη» ζήτησε αναβολή της τριμερούς που είχε ανακοινωθεί για σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Ορίστηκε νέα συνάντηση για τις 21/12.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ