Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας

Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, το συμβολικό κτίσιμο της εισόδου του υπουργείου παρουσιάστηκε από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία ως κίνηση που δείχνει ότι «οι αποφάσεις παίρνονται από τις Βρυξέλλες», ενώ οι ομιλίες εκπροσώπων της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ) αναλώθηκαν στην περιγραφή των προβλημάτων.

Με τη στάση της, η πλειοψηφία επιβεβαίωσε τη συμβολή της στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και στη συσκότιση της πραγματικής αιτίας των οξυμένων προβλημάτων: Την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που συντονισμένα και με σχέδιο τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού προς όφελος της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκεί στάθηκε, παίρνοντας το λόγο στη συγκέντρωση, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος της Γραμματείας Αττικής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ και της ΕΓ της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ολοι συμφωνούμε στην περιγραφή των προβλημάτων. Γιατί γίνονται όλα αυτά; Ως υγειονομικοί ξέρουμε ότι για να αντιμετωπίσουμε μια ασθένεια δεν αρκεί να περιγράφουμε τα συμπτώματά της, πρέπει να βρούμε την αιτία της αρρώστιας και αυτή να αντιμετωπίσουμε. Να δείξουμε στους εργαζόμενους τη διέξοδο, που δεν μπορεί να είναι άλλη από τον οργανωμένο αγώνα υγειονομικών μαζί με το λαό, ενάντια στον πραγματικό εχθρό, ενάντια σε αυτούς που τα κέρδη τους αυξάνονται όσο η ζωή μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

Τέλος, κάλεσε τους υγειονομικούς να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε εξέλιξη από δεκάδες εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στην Αττική.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) στη 1 μ.μ. και συνέντευξη Τύπου πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καθώς στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου - λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό, απειλούνται ασφαλιστικές κρατήσεις δεκαετιών για τους παλαιότερους γιατρούς και τριπλασιάζονται οι κρατήσεις για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Παράλληλα, μπαίνει ασφυκτικό χρονικό όριο για να αποδεχτούν ρυθμίσεις, όπως το να επιλέξουν μέχρι τις 31/12/2016 τη συνέχιση ή μη της ασφάλισής τους στο Δημόσιο και το ΤΣΑΥ, χωρίς να δίνονται άλλες διευκρινίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ